În această dimineaţă, cei 100 de copii din localităţile afectate de inundaţii din Botoşani şi Suceava, împreună cu însoţitorii lor, se întorc la casele lor după 10 zile petrecute în tabăra organizată special pentru ei de Instituţia Prefectului Bihor. După numeroase vizite făcute în judeţ la obiective turistice importante din Bihor şi după numeroase concursuri şi jocuri la care au participat, în ultima zi de tabără, aceştia au pregătit un spectacol de rămas bun, în cadrul căruia s-a desfăşurat şi un concurs de Miss şi Mister Tabără.

 

Aseară, la Şcoala de Arte şi Meserii "George Bariţiu", sediul taberei organizate de Instituţia Prefectului, a avut loc un spectacol de rămas bun oferit de elevii din Botoşani şi Suceava. Copiii din fiecare judeţ au pregătit o mică reprezentaţie care a inclus câte un "imn" al taberei. "Imnurile" cântate de copii au fost, de fapt, melodii populare din judeţele lor, versurile fiind însă compuse de ei şi dedicate bihorenilor, care i-au primit cu multă căldură pe parcursul celor 10 zile. De asemenea, prefectul Gavrilă Ghilea a înmânat, fiecărui copil în parte, o diplomă de participare la tabăra de la Oradea, ei primind şi câte un pachet oferit de hypermarketul Real, care conţinea dulciuri şi conserve. Pe de altă parte, s-a desfăşurat şi un concurs de Miss şi Mister Tabără, la care au participat câte patru echipe din fiecare judeţ. Câştigătorii au fost recompensaţi cu câte un ghiozdan şi penar echipat. "În cele 10 zile cât au fost în Bihor, copiii şi profesorii au fost în excursii în judeţ. Au vizitat locuri cum nu au mai văzut până acum şi au primit foarte multe haine şi dulciuri de la oamenii din zonele pe care le-au vizitat. Pot spune că bihorenii au fost foarte solidari cu copiii şi profesorii lor, veniţi din localităţi sinistrate din Suceava şi Botoşani. I-am dus pe copii şi la film. Au văzut Shrek pentru totdeauna 3D, însă cel mai mult le-a plăcut la Peştera Urşilor şi la Tinca", ne-a declarat şefa cancelariei prefectului, Adelina Coste.

Plecarea din tabără are loc în această dimineaţă, cei 100 de copii şi 12 profesori urcându-se în acceleratul Iaşi - Timişoara, care, de altfel, i-a şi adus la Oradea.