Jurnalistul a fost găsit decedat acasă. Andrei Gheorghe, realizator de radio a murit, luni seara, la vârsta de 56 de ani, au confirmat IPJ Ilfov și surse medicale.

Decesul a fost constatat în urma unui apel la 112, în urma căruia polițistii s-au deplasat la o adresă din Voluntari, unde a fost găsită o persoană decedată, în baia locuinței. S-a confirmat că persoana era Andrei Gheorghe, conform IPJ Ilfov. Purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Ciprian Romanescu a precizat că apelul la 112 a fost primit la 22.15: "Cauzele morții nu sunt momentan stabilite. Se așteaptă sosirea medicului legist", a spus Romanescu. Stopul cardio-respirator a fost cauza morții jurnalistului Andrei Gheorghe, decesul producându-se cu 12 ore înaintea constatării sale oficiale, au spus astăzi, pentru Mediafax surse medicale. Jurnalistul a fost găsit decedat acasă, în baia locuinței.

 

Scurtă biografie

Andrei Gheorghe s-a născut în 14 ianuarie 1962, la Lipețk, în Rusia. A fost prezentator de emisiuni radio și televiziune, dar a realizat și filme documentare. Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, secția rusă-engleză. În anii '90, a fost reporter la Radio Constanța. De asemenea, în perioada 1996-2002 a fost la Pro FM București ("Midnight Killer" "13-14"), și a prezentat "Lanțul Slăbiciunilor" la la Pro TV. În perioada 2002 și 2003 a realizat, la Antena 1, emisiunea „Gheorghe”, apoi „13-14 cu Andrei” inițial la Radio 21 și apoi în 2005-2006 la Radio Total. Andrei Gheorghe avut un rol secundar în filmele „Amen” al lui Costa Gavras și a colaborat cu trupa Paraziții pentru albumul „Irefutabil”.
Pe lângă realizarea de emisiuni radio și TV, Andrei Gheorghe a deținut funcții de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro, consilier de marketing la Antena 1.

 

Un model pentru radio

Jurnalistul Lucian Mîndruță a spus că Andrei Gheorghe a fost un model pentru radio și o revelație pentru televiziune, dar era și o persoană cu care "era o plăcere să te cerți". "A fost un model pentru radio și o revelație pentru TV. Și un coleg cu care era o plăcere chiar să te cerți. E unul dintre acei oameni despre care știi că o să-ți lipsească de-abia când nu mai sunt. Pa, Andrei. Ai făcut un show bun pe scena asta prapadită a vieților noastre! Și nu, n-o să te plângem cu lacrimi de crocodil. Știu că nu ți-ar fi plăcut și ai fi făcut mișto de noi. Plânsul nu era genul tău, oricât de greu ți-ar fi fost. Și știu ca ți-a fost în ultimii ani... Un gând de îmbărbatare pentru copiii tăi: să fiți tari și deștepți ca tatăl vostru!", a scris jurnalistul Mîndruță pe Facebook.
Actrița Nuami Dinescu a scris tot pe Facebook că multe persoane o să spună cât de talentat era Andrei Gheorghe, decedat luni noapte, însă atunci când acesta a avut nevoie, nu și-a găsit loc "în niciun post de radio". „Acum toți își vor aminti de tine, cît de bun erai, ce talent uriaș, bla bla bla... Păi da, că nu și-a mai găsit loc în niciun radio, nicăieri nu a mai fost loc pentru el. Da, m-a șocat vestea și nu mai vreau să vorbiți despre profesioniști la trecut, lume care nu-ți pasă decît de cifre și bani. Păcat, mare păcat, l-am pierdut și pe Andrei Gheorghe...”, a scris actrița Nuami Dinescu pe Facebook.

 

Amintirea lui Vântu

Într-un text publicat pe Facebook, Sorin Ovidiu Vîntu, omul de afaceri care patrona în acea vreme trustul de presă Realitatea, a povestit întâlnirea cu Andrei Gheorghe, pe care îl contactase pentru a-l ajuta în lansarea diviziei de radio.
„Mă apucasem de construcţia diviziei de radio a grupului Realitatea. Habar nu aveam ce înseamnă un radio şi am decis să-i cer ajutorul singurului tip de care auzisem din zona respectivă. A venit la mine acasă, s-a aşezat pe o canapea, şi-a răscrăcărat picioarele, şi-a aprins o ţigară fără să ceară voie, apoi uitându-se zeflemitor în direcţia mea, fără să mă focalizeze, m-a întrebat cu timbrul acela metalic şi rece:   
- De ce m-ai deranjat?  
Am fost şocat de obrăznicia întrebării şi am oscilat câteva secunde între dorinţa de a-l da afară şi cea de a continua discuţia. Beneficiind de un moment de inteligenţă, am decis să continui discuţia.   
- Vreau să te angajez la divizia mea de radio.   
- Îl poţi angaja pe fiu-tu, barosane. Pe mine mă poţi ruga să te ajut. Dacă o să am chef, o să o fac. Dacă nu, nu!  
La vremea aceea nu lucra nicăieri. Arogant, cult, inteligent şi extrem de loial prieteniei care s-a născut între noi, aşa l-am descoperit mai apoi în timpul colaborării noastre.   Rămas bun, prietene!“