Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a răspuns acuzaţiilor ce i s-au adus în urmă cu câteva săptămâni de către conducerea Selina că nu asigură finanţare pentru lucrările de la Garnizoana Oradea, acolo unde va funcţiona Muzeul Ţării Crişurilor. Pentru a asigura finalizarea lucrărilor de reabilitare a noului sediu al Muzeului, CJ Bihor a apelat la BCR pentru un credit. În aceste condiţii, Selina trebuie să finalizeze lucrările cel târziu în iulie 2010, ultima lună în care se mai pot face trageri în baza contractului de creditare.

 

"Am cerut Direcţiei Tehnice să ia legătura cu firma Selina ca să ne transmită sumele de care au nevoie în acest an pentru lucrări. Însă, aceste sume nu ne-au fost comunicate. Atunci am cerut Direcţiei Tehnice să facă o medie a cheltuielilor pe ultimele şase luni, urmând ca, pe lunile octombrie-decembrie, să alocăm această medie", a declarat Radu Ţîrle. Acesta a mai precizat că firmei Selina i s-au decontat 7 milioane de lei, iar alte 12 milioane lei aşteaptă să le fie viraţi, dacă îşi fac treaba. Ţîrle a mai precizat că Selina, potrivit contractului, ar putea să suporte singură contravaloarea a 25% din lucrări şi abia atunci să vină să ceară bani de la CJ Bihor. "Muzeul este un alt cartof fierbinte pe care l-am preluat odată cu mandatul. Eu a trebuit să preiau acest contract cu Muzeul. Deşi cred că banii alocaţi pentru această investiţie erau mult mai bine folosiţi pentru Aeroport", a mai adăugat Ţîrle. În ce priveşte acuzaţiile aduse că nu plăteşte lucrările către Selina, preşedintele CJ Bihor a adăugat că "aceste acuzaţii nu sunt fondate, în fiecare lună fiind plătite facturile şi mai sunt 12 milioane lei pe care îi va primi, dacă îşi face treaba".

În altă ordine de idei, Ţîrle a precizat că îşi asumă răspunderea împărţirii activităţii de deszăpezire, săturându-se de monopolul unei singure firme. "M-am săturat să fiu dispecerul de serviciu şi să răspund întreaga iarnă la telefoanele primarilor, ale Poliţiei, agenţilor economici care se plâng că drumurile sunt blocate. Nu mai vreau monopol în judeţ. M-am săturat de o singură firmă", a mai adăugat Ţîrle. Acesta a mai precizat că în luarea acestei decizii s-a consultat cu cei doi vicepreşedinţi, considerând că "mai multe firme vor acţiona mai prompt".