Șoferii care vor să ajungă mai repede din Oradea în Sântandrei au, începând de ieri, un nou drum de legătură. Lung de aproape 3,5 kilometri, drumul va decongestiona traficul strangulat la nivel de cale ferată Arad-Oradea.

 

La inaugurarea care a avut loc duminică, de la ora 12.00, la jumătatea drumului dintre municipiu și comună, au participat primarul Oradiei – Ilie Bolojan și al comunei Sântandrei, Ioan Mărcuş, alături de directorul Zonei Metropolitane Oradea (ZMO), Adrian Foghiş, viceprimarul Florin Birta, reprezentanţi ai firmelor de construcții și consilieri locali.

„Pentru comuna Sîntandrei este un lucru foarte benefic, având în vedere ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere urbanistic în ultimii ani, ceea ce a dus la creșterea populației în comuna Sîntandrei și în comunele învecinate. Va fi o alternativă la drumul județean 797, deocamdată pentru traficul uşor. Cu siguranță nu se rezolvă definitiv această problemă, dar avem în viitor și alte proiecte pentru rezolvarea accesului către municipiul Oradea. Lucarea a fost executată din fonduri locale, din bugetul local. Este un drum de 1,6 km pe teritoriul comunei Sîntandrei, cu pistă de biciclete, cu iluminat public și acest pod de legătură între Sîntandrei și Oradea”, a spus primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuş.

Detalii despre proiect a dat directorul ZMO Adrian Foghiş: „În calitate de autoritate contractantă, dorim să le mulțumim celor două unități administrativ-teritoriale, respectiv municipiul Oradea și comuna Sîntandrei, pentru încrederea pe care ne-au dat-o pentru a realiza acest proiect. La nivel de țară, din perspectiva managementului public, este primul proiect de infrastructură publică-conectivitate rutieră executat de către o asociație de tip zonă metropolitană în România. Din perspectiva implementării contractului, termenul de finalizare, deși era prevăzut pe 14 februarie 2019, constructorul, în cooperare cu partea de proiectare, a reușit să finalizeze această lucrare mult mai devreme”.

Primarul Ilie Bolojan a vorbit despre viitoarele planuri din regiune, pentru a fluidiza și mai mult traficul.

„În Oradea lucrăm la un pasaj rutier care să subtraverseze calea ferată și centura municipiului Oradea sau cu acces direct de pe strada Meșteșugarilor, sau de pe Cazaban. Urmează ca până în primăvară, proiectanții să ne spună care este soluția optimă și ne propunem să începem aceste lucrări la pasajul subteran în 2020”, a spus edilul, adăugând că astfel, va fi asigurată o traversare mult mai bună a șoselei de centură și va fi realizat un acces important către zona din spatele Gării Ioșia, care se va dezvolta foarte mult în anii următori, având în vedere și viitorul traseu al legăturii dintre municipiul Oradea și Zona Metropolitană. În cadrul discuţiilor avute între cei doi edili, s-a stabilit că Sîntandreiul va realiza documentația pentru o centură a localităţii, care să reducă aglomeraţia din interiorul comunei. „Această lucrare se va executa deodată cu pasajul subteran care va traversa calea ferată și centura și sperăm că vom aduce fonduri pe axele viitoare ce vor permite finanțarea drumurilor din municipiile reședință de județ către zonele metropolitane, sau, dacă nu, o vom finanța din bugetele locale”, a menţionat Bolojan.

Lucrările la drumul de legătură Oradea-Sîntadrei au durat opt luni și au costat 9 milioane de lei, bani pe care cele două primării i-au plătit, din bugetul lor, către ZMO.

Drumul porneşte din Sântandrei, din zona străzii Râturi, şi ajunge în Oradea, pe lângă adăpostul Grivei, la trecerea peste calea ferată de la Sîntandrei. Lat de 7 metri, drumul are, pe o parte, şi pistă de biciclete cu o lăţime de trei metri.

Merită precizat că noul drum se va intersecta cu girația viitorului drum de legătură de la centura Oradiei la autostrada Transilvania și se va lega cu viitoarea centură a comunei Sîntandrei. Totodată, noul drum impune și o reorganizare a accesului în orele de vârf în zona trecerii de cale ferată Cazaban (pasaje subterane) și prelungirea pistei de biciclete spre malul stâng al Crișului Repede.