Directorul muzeului plăteşte cu „capul' apa sâmbetei care se înfiltrează prin acoperişul noului sediu
La trei luni după ce directorul Muzeului organiza o vizită de lucru pe şantierul noului sediu al instituţiei, pentru a le arăta muzeografilor şi jurnaliştilor stadiul lucrărilor, ieri, Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a organizat o conferinţă de presă la faţa locului, pentru a semnala modul deficitar în care Aurel Chiriac a înţeles să gestioneze reabilitarea acoperişului la sediul fostei Garnizoane.
"S-au investit foarte mulţi bani aici, de aceea trebuie să informăm bihorenii despre ce se întâmplă", a spus preşedintele CJ Bihor, menţionând că, la trei ani de la reparaţiile la acoperiş, această lucrare nu e nici pe departe ce s-a dorit. "Puteţi constata că toţi pereţii exteriori sunt umezi, afectând structura de rezistenţă a imobilului, prin urmare, nu se poate lucra la nivelurile superioare ale clădirii. În plus, sunt foarte multe coşuri care reprezintă un real pericol pentru clădire, putându-se prăbuşi peste acoperiş", a arătat preşedintele CJ. El consideră că o mare vină pentru această situaţie o are directorul Muzeului care, pe perioada de execuţie, nu a gestionat corect banul public. "Îi voi cere chiar azi (n.r. - ieri) demisia de onoare lui Chiriac, întrucât nu pot fi de acord asupra modului în care a gestionat banul public. Pe mine mă interesează capacitatea lui de manager şi nu de artist", a mai spus Ţîrle, care se întreabă unde vor fi mutate cele 400.000 de exponate, având în vedere că rezistenţa clădirii lasă mult de dorit. Şeful administraţiei judeţene a mai spus că va comanda o expertiză independentă de firmele care au lucrat deja la acoperiş, menţionând că se ia în calcul ca o mare parte a acestuia să trebuiască refăcut, asta după ce aproximativ 17 miliarde de lei vechi s-au investit pentru refacerea lui, execuţia lucrării aparţinând firmei orădene CIAC SA.
Contactat telefonic, Aurel Chiriac s-a abţinut să facă vreo declaraţie pe marginea acestui subiect, rezervându-şi dreptul de a prezenta, zilele acestea, un punct de vedere personal vizavi de această situaţie.
ortodocsi(sic!),opriti invazia neo-protestanta!!!.ha ha ha
Dacă un specialist a facut bine ce a facut pana acum, de ce nu-l lasati in pace ? Se vrea neaparat capul lui ! Cand o sa invete poporul asta, ca interesele de grup ne duc la pierzanie ? Dati oamenii capabili de-o parte ca sa lasati sa cnduca institutiile niste nulitati ! Sa vedeti in Primarie ce incapabili sunt: parca au bolovani in cap, ca sa nu mai spun de operativitatea care le lipseste cu desavarsire. Asta vreti si la muzeu ? Nu va dati seama ca se duce totul de rapă ?
FIRMELE SELIAN SI CIAC, CARE AU EXECUTGAT LUCRARILE, SUNT "CELEBRE" PENTRU PROASTA CALITATE A LUCRARILOR PE CARE LE EXECUTA, LA PRETURI EXORBITANTE. LICITATIA A FOST ORGANIZATA DE CONSILIUL JUDETEAN, ADICA DE..TIRLE SI VOLOSENIUC, CARE AU SCOR CISTIGATORI PE CINE AU VRUT EI. "EXECUTIA" LUI CHIRIAC ERA ORICUM DECISA PENTRU A PUNE UN LIBERAL IN LOCUL LUI. CHESTIA CU ACOPERISUL E DOAR UN PRETEXT..! CE SA NE MAI MIRAM, DACA PINA ANUL TRECUT, SEFA PESTE CULTURA BIHOREANA ERA O DAMA A CAREI MARE CALITATE ERA FAPPTUL CA E SOTIA PROCURORULUI SEF D ELA PARCHETUL CURTII DE APEL ORADEA?!..IAR ACUM E SEF UN FOST ACTIVIST PCR SI TURNATOR LA SECU..DIRECTORUL BIBLEOTECII JUDETENE A FOST DEMIS TOT PE MOTIVE PUERILE..ORICUM, SEFII SE PUN PE CRITERII EXCLUSIV POLITICE! DOAR FRAIERII CRED CA E ALTFEL!..
Din articol reiese clar că preşedintele CJBihor preferă un inginer constructor ca director de instituţie culturală în locul unui doctor în ştiinţe muzeistice. Nu ar fi primul, nici al doilea caz(!), ci al treilea, când un inginer conduce o filarmonică sau un teatru. Doamne ajută(ne)!