CAO, în procedură de... cacao
La nivelul Companiei de Apă Oradea s-a reunit zilele trecute un comitet operativ constituit din reprezentanţii regiei de apă şi ai constructorilor care au lucrări de introducere a reţelelor de apă. Printre problemele abordate se numără restanţele de 13,7 milioane de lei la plata facturilor emise, motiv pentru care trei firme au cerut deschiderea procedurii de faliment faţă de Compania de Apă.
CAO are în derulare din 2006 un proiect de extindere a reţelelor de apă, în valoare de 46 milioane euro. Până în luna noiembrie 2009 trebuiau finalizate lucrările de extindere a 108 km reţele apă, a 140 km reţele canal menajer, respectiv 99 km reţele canal pluvial. Din lipsă de finanţare, lucrările au fost încetinite, din cele 113 străzi din program, doar 18 au fost recepţionate şi plătite şi alte 13 au fost atacate. Valoarea restanţelor la plata facturilor emise de cele 15 firme constructoare se ridică la 13,7 milioane de lei. Motiv pentru care SC Acvaton a început demersurile pentru deschiderea procedurii de faliment faţă de CAO, iar SC Construcţii Bihor şi SC Edil Coneco au făcut şi ele primii paşi în vederea declanşării aceleiaşi proceduri. Municipalitatea orădeană speră că Ministerul Mediului îşi va onora în următoarea perioadă angajamentele. Pentru cinci obiective, unde lucrările au fost finalizate în proporţie de 70%, municipalitatea mai are nevoie de 7,3 milioane de lei pentru a pune în funcţiune aceste reţele. Pentru finalizarea lucrărilor de extindere din convenţia cu Ministerul Mediului, acesta din urmă mai trebuie să aloce încă 50 milioane lei.
una din firmele care au cerut falimentul CAO e SC ACVATOT nu ACVATON ! din valoarea investitiei de 46 mil. euro mai trebuiesc dati doar 71 mil lei si vor fi finalizate lucrarile ?cristina de unde ai datele astea , cine a ras de tine spunandu-ti-le ?