Ieri, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", a avut loc un eveniment mai deosebit, în care au fost implicaţi atât elevii, cât şi cadrele didactice ale şcolii. Aceştia, la iniţiativa profesoarei de geografie Daniela Duma, au acceptat propunerea ca, pe tot parcursul zilei, la orele de curs, să nu folosească hârtia.

Astfel, s-a stabilit ca activităţile didactice de la clasă să se desfăşoare în mod normal, atât doar să nu fie folosită hârtia nici de către profesori, nici de elevi, ci materiale audio, video, lecturile pentru limba română şi cele moderne, respectiv tabla, pentru orele de matematică. "Am stabilit ca, în întreg liceul, azi (n.r. - ieri) să nu folosim hârtia. Astfel, dorim să atragem atenţia asupra importanţei pe care o are hârtia în viaţa noastră şi nu trebuie să o irosim", a precizat profesoara Duma. În această zi, liceenii din clasele a XI-a E şi a XI-a J, cordonaţi de profesoara de geografie, au organizat pe holul şcolii diferite prezentări în power point în fiecare pauză, în care au încercat să reliefeze importanţa pe care o are hârtia şi care sunt materialele ce se folosesc în obţinerea respectivului suport didactic, atât de necesar în viaţa de zi cu zi. "Toate cadrele didactice au fost foarte încântate de o asemenea idee, chiar şi domnul director, care ne-a oferit tot sprijinul în organizarea acestei activităţi, chiar dacă la început a fost sceptic că toţii profesorii vor fi de acord cu acest demers", a mai spus iniţiatoarea proiectului. De asemenea, aceasta a mai adăugat că cei mai entuziasmaţi de o astfel de idee au fost totuşi elevii, care s-au implicat total în realizarea acestei activităţi, denumită "Ziua fără hârtie".

Organizatorii speră ca acest prim pas să nu fie singular, iar o astfel de activitate să fie organizată în fiecare semestru. Mai mult, profesoara are în plan realizarea unui protocol de colaborare cu o firmă specializată de colectare a hârtiei, care să vină periodic să strângă materialul adunat de elevi, în vederea reciclării.