Sala festivă a Colegiului Național „Emanuil Gojdu” a fost joi, de la ora 17.00, gazda Târgului „Gojdiștiința”, un eveniment inedit în care elevii și-au prezentat cercetările și au primit premii pentru munca depusă.

 

Pentru a încuraja pasiunea pentru științe și tehnologie în rândul elevilor, dezvoltarea spiritului investigativ, a creativității, imaginației, dar și a capacității de a corela lumea academică cu lumea reală în domeniile interdisciplinare ale științei, profesorii de la Gojdu au pus la punct proiectul „GojdiȘtiința” prin care 25 de copii au frecventat atelierul de meteorologie.

„Este un proiect interdisciplinar de fizică, geografie, biologie și nu numai. Mergem pe educație sem, adică abordăm teme de tehnologie, inginerie și matematică. Avem foarte multe echipamente primite în acest proiect, iar copiii se folosesc de ele și la acest târg pun pe masă cercetările lor proprii. Nimeni nu i-a ajutat. Proiectul a avut o valoare de peste 7.200 de lei și la el au participat 27 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a”, a spus Daniela Berchez - profesoară de fizică, care a derulat proiectul împreună cu Dora Anderson - profesoară de geografie şi Sorina Corbu - profesoară de biologie.

Joi, de la ora 17.00, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, a avut loc un Târg de Știință, unde un juriu special a premiat cele mai reușite proiecte.  

Miza activităților a fost încurajarea pasiunii pentru științe și tehnologie în rândul elevilor, integrarea conștientă a elevilor în complexitatea mediului natural, dezvoltarea spiritului investigativ, cât și a creativității, a imaginației, dar și a capacității de a corela lumea academică cu lumea reală în domeniile interdisciplinare ale științei.

„GojdiȘtiința” este unul din cele 13 proiecte finanțate prin Fondul Științescu, al Fundației Comunitare Oradea, cu sprijinul Romanian American Foundation și a partenerilor locali.