Agendă locală
Nouă blocuri vor fi reabilitate în 2010
Reprezentanţii Primăriei Oradea au comunicat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, costurile estimative pe care orădenii ar trebui să le suporte în cazul în care blocul lor va fi inclus în cadrul programului de reabilitare termică a locuinţelor. Pe baza programului guvernamental, în Oradea, anul trecut au fost reabilitate termic două blocuri de locuinţe, iar în acest an au fost finalizate lucrările la altre trei blocuri, urmând ca anul viitor alte nouă blocuri să fie reabilitate. În urma licitaţiei organizate luna trecută, 10 firme şi-au prezentat ofertele. În final, lucrările de reabilitare au fost atribuite firmei CIAC, în cea mai mare parte, respectiv firmei Cesal, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic. Termenul de execuţie pentru fiecare obiectiv în parte este de 60 de zile. Potrivit analizei făcute în cazul apartamentelor reabilitate în acest an, pentru un apartament de 2 camere, în suprafaţă de cca 45 mp, s-a plătit 600 lei/apartament, iar pentru un apartament de 3 camere, în suprafaţă de cca 65 mp, costurile s-au ridicat la 870 lei. De asemenea, analiza facturilor de energie ale blocului P 22 de pe strada Cazaban nr. 12 indică scăderi cu până la 50%.
19 asociaţii au datorii de 3,4 milioane lei la utilităţi
Potrivit unei informări a Compartimentului Îndrumare şi Control Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Oradea, 19 asociaţii de proprietari au acumulat restanţe semnificative către companiile de utilităţi locale. Valoarea totală a debitelor înregistrate la finele lunii noiembrie a.c. se ridica la peste 3,34 milioane lei, din care Electrocentrale are de încasat 3,1 milioane lei, iar Compania de Apă Oradea - 236.000 lei. Cele mai mari restanţe sunt înregistrate de către Asociaţia 321 Nufărul II, care are de achitat către CET 418.539 lei, iar către CAO - alţi 5.864 lei. Un alt mare datornic este Sânmartinul, care are către Compania de Apă o datorie de 11 milioane lei, respectiv către CET - 4 milioane lei. Ieri, Primăria Sânmartin a achitat o parte din datorie, în valoare de 7,8 milioane lei, bani care au fost obţinuţi în urma vânzării Ştrandului Venus.
Apa se scumpeşte de la sfârşitul lui decembrie
Consilierii locali orădeni au votat ieri ca, începând cu data de 31 decembrie a.c., să fie majorate cu 0,78% preţurile şi tarifele la serviciile de apă şi canalizare. Majorarea este prevăzută în Contractul de împrumut BERD şi în Memorandumul de finanţare convenit între Guvernul României şi Comisia Europeană. Astfel, orădenii, atât persoanele fizice, cât şi juridice, vor plăti pentru apa potabilă 2,94 lei/mc, preţ cu TVA inclus, iar pentru canalizare tariful practicat din 31 decembrie este de 1,23 lei/mc. Totodată, pentru canalizarea pluvială tariful propus este de 0,42 lei/mc.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.