Stimată redacţie, suntem un grup de conducători auto care efectuează transport persoane cu autobuze pe ruta Oradea - Tinca - Cheşa - Girişu Negru - Ucuriş - Ineu de Arad şi dorim să trezim interesul celor care sunt în drept de a face puţină disciplină rutieră şi fiscală pe aceste trasee.

Toată povestea începe în urmă cu cel puţin 5-6 ani, când au apărut numeroşi şoferi, "făcători de bine în folosul lor", "atacând" aceste rute fără frica nimănui, mai bine zis "piraţii traseelor", cum îi numim noi. Aceştia, că îţi convine, că nu-ţi convine, vin înaintea autobuzelor cu circa 20-30 minute, luând călătorii care aşteptau autobuzul. Aceşti "mafioţi frumoşi şi respectuoşi" ştiu ora de plecare a autobuzelor, având şi un şef de coloană, un fost şofer de autobuz ccu nume... "unguresc". Nu sunt nici unul, nici doi, ci vreo zece piraţi, printre care şi un "măgar", că nu poţi să-i spui altfel, care nu face piraterie cu maşina mică, ci cu un microbuz de 8-10 locuri, din cauza căruia autobuzul de multe ori a plecat la Tinca sau pe alte trasee cu doar 4-5 călători în timp ce acesta era încărcat la maxim. Ce părere aveţi domnilor poliţişti şi finanţiştiu, nu vă interesează veniturile ilicite? Totuşi, credem că ar fi de competenţa dumneavoastră.
Traseul Oradea - Ineu de Arad a fost suspendat tocmai din cauza acestor "piraţi ai şoselelor". Au fost anunţaţi patronii firmelor ce deţin aceste trasee, dar degeaba, nu a fost luată nicio măsură de stopare a acestora. Noi am înaintat această scrisoare redacţiei cu speranţa că Serviciul Poliţiei Rutiere, împreună cu ARR şi DGFP Bihor vor mai curăţa aceste trasee de aceşti neleguiţi. În caz contrar, ne vedem nevoiţi să revenim solicitând publicarea în presă a listei cu numerele de înmatriculare a acestor piraţi ai şoselelor.

Suntem obligaţi să apelăm la aceste măsuri deoarece activitatea lor ilicită ne afectează venitul lunar, fiindcă toate aceste trasee sunt expuse unui plan de decont în bani.