Timp de trei zile, la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" s-a derulat un amplu program cultural, educativ şi sportiv, în realizarea căruia s-au implicat atât cadrele didactice, cât şi elevii. Au avut loc lansări de carte, expoziţii de colecţii personale, depuneri de coroane la statuia patronului spiritual al şcolii, dar şi un interesant program artistic, la care au luat parte o serie de invitaţi de seamă, din cadrul ISJ Bihor, reprezentanţi ai municipalităţii şi ai altor instituţii.

 

Manifestările prilejuite cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Liceului "Aurel Lazăr" din Oradea au debutat ieri cu depunerea de coroane la mormântul patronului spiritual al şcolii, unde a fost prezent un grup de elevi şi profesori, în frunte cu directorul Ioan Micu, dar şi reprezentanţi ai Asociaţiei Cultul Eroilor. Cu prilejul acestei vizite a fost organizat şi un parastas de pomenire a lui Aurel Lazăr şi a familiei acestuia, care îşi doarme somnul de veci în Cimitirul municipal din Oradea. Procesiunea religioasă a fost condusă de preotul bisericii Garnizoanei Oradea, Mircea Ioniţă. Cu acest prilej au fost depuse coroane de flori şi la mormintele altor mari patrioţi români, precum Iosif Vulcan sau dr. Coriolan Pop - important militant pentru drepturile şi unitatea naţională a românilor. Un alt grup de elevi ai liceului împreună cu cadrele didactice au depus coroane şi jerbe la la bustul patriotului român dr. Aurel Lazăr, după care au vizitat Casa memorială a acestuia, din Oradea.

Pentru următoarea etapă din cadrul manifestărilor dedicate aniversării liceului întreaga suflare lăzăristă şi-a dat întâlnire la Filarmonica de Stat. La activitate au fost prezenţi directori de la şcolile şi liceele din oraş, foşti şi actuali profesori şi elevi, reprezentantul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Marinica Stoian, precum şi autorităţi locale. În cadrul festivităţii, conducerea şcolii a fost recompensată de către ISJ Bihor cu diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate şi pentru realizările obţinute de liceu de-a lungul celor două decenii de învăţământ de calitate. Nici dascălii care au reprezentat cu cinste instituţia nu au fost uitaţi de conducerea şcolii, care le-a oferit câte o diplomă şi o scrisoare de recunoştinţă pentru tot ceea ce au realizat pentru învăţământul orădean şi bihorean în decursul întregii lor cariere.

 

Manifestarea s-a încheiat cu un program artistic, în care au fost implicaţi atât elevi, cât mai ales profesori, care au dansat, cântat şi chiar interpretat unele scenete, spre amuzamentul şi destinderea celor prezenţi.