Septuagenară accidentată pe trecerea de pietoni

Duminică, în jurul orei 11.50, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea, K.T., de 46 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor, a accidentat grav un pieton. În momentul producerii accidentului, victima, orădeanca N.I., de 73 de ani, se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma evenimentului rutier, septuagenara a suferit multiple leziuni pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital.

Moped acroşat
Duminică, în jurul orei 15.29, pe DN 79, în afara localităţii Avram Iancu, J.D., de 16 ani, din Tămaşda, în timp ce conducea un moped neînregistrat şi fără a urma un curs de legislaţie rutieră, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga pentru a intra pe un drum lateral. Astfel, a fost acroşat de un autoturism înmatriculat în judeţul Timiş, condus de L.V.L., de 37 de ani, din municipiul Lugoj, care s-a angajat în depăşire în zona de acţiune a indicatorului ,,Depăşire interzisă".

Acroşaj în intersecţie
Sâmbătă în jurul orei 12.30, la intersecţia B-dului Ştefan cel Mare cu strada Teodor Neş din municipiul Oradea, B.G., de 76 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism marca VW, nu a acordat prioritate de trecere, intrând în coliziune cu un autoturism Renault, condus pe drumul prioritar de orădeanul L.R.L., de 29 de ani. În urma impactului, B.G., conducătorul autoturismului VW, a suferit leziuni uşoare, fiind internat în spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Autoaccidentare
Sâmbătă noaptea, în jurul orei 00.35, pe D.N. 79, în localitatea Avram Iancu, M.G.V., de 22 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea pe direcţia Arad - Salonta un autoturism înmatriculat în judeţul Arad, a pierdut controlul asupra direcţiei. Astfel, autoturismul a pătruns pe contrasens, a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a oprit în gradina unui imobil din localitate. În urma accidentului rutier, atât conducătoarea autoturismului, cât şi B.N., pasager în autoturism, au suferit leziuni uşoare, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Coliziune pe contrasens
Sâmbătă, în jurul orei 20.25, pe D.N. 76, în localitatea Ceica, orădeanul Ş.C.D., de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia 1310 înmatriculat în judeţul Bihor, în momentul în care a pătruns într-o curbă la stânga a trecut pe contrasens. Astfel, a intrat în coliziune cu un alt autoturism marca Dacia înmatriculat în judeţul Bihor, condus regulamentar de R.I.M., de 46 de ani, din Vintere. În urma impactului, o tânără orădeancă de 15 ani, pasageră în primul autoturism marca Dacia, a suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora însă a refuzat internarea în spital.

Autoturism acroşat de o autoutilitară
Vineri, în jurul orei 13.10, pe D.N. 79, în afara localităţii bihorene Leş, S.S., de 72 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor, a oprit pe partea dreaptă a direcţiei de mers pentru a remedia o defecţiune la motor. Astfel, autoturismul a fost acroşat de o autoutilitară înmatriculată în judeţul Bihor, condusă în aceeaşi direcţie de M.F., de 36 de ani, din Călătani. În urma acroşajului, S.S. a suferit leziuni uşoare. (G.M.)