În Grupa D de la Campionatul Mondial de fotbal, astăzi se dispută derby-ul Germania - Serbia. Cele două echipe abordează jocul de pe poziţii diferite. În etapa inaugurală, nemţii au reuşit scorul de până acum al competiţiei, 4-0, cu Australia, iar sârbii au pierdut oarecum surprinzător în faţa Ghanei.

 

Pentru a mai spera la calificarea în optimile de finală, elevii lui Radomir Antic ar trebui să câştige jocul de astăzi, dar misiunea lor va fi foarte grea. Eliminat în meciul cu Ghana, fundaşul central Lukovic este suspendat pentru partida cu Germania, locul lui urmând să fie luat, probabil, de Subotic.

Germania a avut cele mai multe şuturi trase pe poartă, 10, alături de Brazilia, dintre toate echipele care au jucat în prima etapă a grupelor, dar nu trebuie omis că Klose & Co. au întâlnit echipa considerată cea mai slabă din Grupa D.

 

ASTĂZI

 

ora 14.30 (TVR 1)

GERMANIA - SERBIA

 

Formaţii probabile:

Germania: Neuer - Lahm, Friedrich, Mertesacker, Badstuber - Schweinsteiger, Khedira, Mesut Ozil - Mueller, Klose, Podolski. Antrenor: Joachim Low.

Serbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Subotic, Kolarov - Krasic, Stankovic, Kuzmanovic, Jovanovic - Zigic, Lazovic. Antrenor: Radomir Antic.

Stadion: "Nelson Mandela" - Port Elizabeth.

Arbitru de centru: Alberto Undiano (Spania).

Mâine, de la ora 14.30, se dispută partida Ghana - Australia.

Clasament:

1. Germania 1 1 0 0 4-0 3

2. Ghana 1 1 0 0 1-0 3

.................................................................................

3. Serbia 1 0 0 1 0-1 0

4. Australia 1 0 0 1 0-4 0