Voleiul șteian, o disciplină sportivă mult iubită sub Apuseni, a mai „întors” o pagină glorioasă din lunga sa istorie printr-o performanță demnă de toată lauda, datorită ocupării locului trei la turneul final în cadrul Diviziei Minivolei Masculin, disputat la Zalău.

În urma turneului final, care s-a disputat la Zalău în perioada 13-18 iulie, voleiul șteian devine, din nou, foarte respectat datorită performanței echipei CSȘ „Avram Iancu” Ștei, care a pătruns în „careul de ași” în cadrul Diviziei Minivolei Masculin, mai precis, fiind medialiat cu bronz într-o competiție în care s-au regăsit centre puternice la această disciplină. CSM București , CSȘ Lapi Dej, CSȘ „Avram Iancu” Ștei, ACS Academia de Volei Lazăr Marius Zalău, CTF Mihai I București, CSȘ Zalău, CSȘ Botoșani, CSȘ 2 CNE Baia Mare, au fost cele opt participante la acest turneu deosebit de puternic, clasate la final în această ordine.

Campionii grupei

Cele opt finaliste au fost împărțite în două grupe, iar echipa șteiană a avut „șansa” să facă parte dintr-o grupă în care s-au regăsit cele două echipe locale, CSȘ Zalău și ACS AV Mihai Lazăr Zalău, împreună cu CSȘ Botoșani. În ciuda acestui real handicap, „Nepoții Moțului” au reușit să devină campionii grupei, chiar dacă tracul din primul meci a fost evident pierzând în fața celor de la CSȘ Zalău (1-3), după un meci pe „muchie de fileu”. Șteienii au câștigat următoarele două întâlniri, 3-0 cu Academia de Volei Zalău și 3-1 cu CSȘ Botoșani, primind astfel dreptul de a participa în semifinalele turneului.

Evoluție foarte bună în „careul de ași”

Pătrunzând în „careul de ași” a turneului final, de pe prima poziție în grupă, șteienii au avut ca adversar echipa CSM București, viitoarea campioană, în fața căreia a cedat cu 1-3 în urma unui meci foarte echilibrat. În cealaltă semifinală CSȘ Lapi Dej s-a impus, cu multă dificultate, în fața celor de la Academia de Volei Zalău, cu 3-2. Șteienii au abordat finala mică cu un moral excelent în fața fostei colege de grupă ACS Academia de Volei Zalău, pe care a învins-o din nou, de data aceasta cu 3-1, reușind astfel clasarea pe locul trei pe țară. În finala mare CSM București a dispus cu 3-1 de CSȘ Lapi Dej, obținând titlul de campionă la această categorie de vârstă.

O performanță demnă de toată lauda

Prin această clasare la turneul final, micii voleibaliști șteieni au înregistrat o performanță demnă de toată lauda, răspunzând din plin condițiilor excelente asigurate de Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, în cadrul căruia își desfășoară activitatea, conducerea acestuia fiind compusă din prof. Cristian Andru și Emanuel Coroiu, director, respectiv director adjunct. Și acum, ca și în alte ocazii de altfel, autoritățile locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, au fost aproape de micii voleibaliști, sprijinându-i într-un mod substanțial, pentru a avea cele mai bune condiții. Fericitul antrenor, Sebastian Indrei, care pe toată durata turneului a fost „în priză” dovedindu-și din plin calitățile, a avut la dispoziție următorul lot: Denis Cocoș, Iulius Indrei, David Stan Palfy, Alex Țigan, Albert Agud, Alex Avram, Rareș Avram, George Șerban, Andrei Farcaș, Denis Tocoian. Pe parcursul acestui an competițional din lot au mai făcut parte și Luca Bala, Rareș Cotor și George Pașca.

Galeria șteiană, o altă forță demnă de apreciat

În capitala minivoleiului masculin, Zalău, „aventura finală” a voleibaliștilor șteieni a avut parte de o susținere pe măsura rezultatului înregistrat de aceștia, deoarece au fost însoțiți de o puternică galerie formată din părinți, dar și prieteni, în care au fost prezenți și viceprimarul orașului Ștei, ec. Marius Cioară, alături de directorul adjunct al CN „Avram Iancu” Ștei, prof. Emanuel Coroiu. Dacă pe parcursul meciurilor voleibaliștii au simțit din plin aportul galeriei, imediat după ce au fost medaliați cu bronz, unul dintre părinți, Ionel Cocoș, a oferit fiecărui jucător o primă de joc, constând dintr-o anumită sumă de bani. Astfel, s-a încheiat o „săptămână altfel” din viața „ambasadorilor șteieni”, una care va rămâne adânc întipărită în viața lor, care, de acum, va fi marcată ca una a marilor realizări în plan sportiv, și nu numai.