Profesorul Cristian Ungur, managerul BCU Oradea, şi-a propus, şi face tot ceea ce îi stă în putinţă în acest sens, să determine tot mai mulţi copii şi tineri să renunţe la gadgeturi şi să practice sportul de masă prin proiectul intintulat „Maidanul copilăriei” în care implică tot mai multe entităţi sportive.

Într-o conferinţă de presă organizată într-un cadru mai puţin convenţional, la Centrul de Fitness „Heredeu Gold Gym”, Cristian Ungur şi-a prezentat ultimii colaboratori pe care i-a atras în proiectul în care crede atât de mult şi care stârneşte atâtea amintiri celor care au crescut în perioada comunismului, denumit „Maidanul copilăriei”. „Ne-am pus în cap şi ne dorim cu orice preţ să reuşim în acest proiect. Sportul de masă este obiectivul pe care vrem să-l atingem după ce vom ieşi din această pandemie. Unul dintre ultimii parteneri atraşi în acest proiect este Centrul de Fitness Heredeu Gold Gym alături de care, în luna septembrie, vom organiza un eveniment foarte important la care vor participa nume mari din sportul românesc. Remus Heredeu este un sportiv de performanţă pe care îl cunosc de foarte multă vreme. Rar mi-a fost dat să văd un om care să dea dovadă de atâta modestie şi care a achiesat atât de repede la ideea de sport de masă. Ne-a întins o mână de ajutor şi pe această cale ţin să îi mulţumesc. Ne-am mărit numărul de colaboratori. Astfel, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor s-a alăturat BCU Oradea în dorinţa de a promova sportul de masă. Cabinetul de fizioterapie şi recuperare medicală Recover este un alt partener care crede în proiectul nostru şi ne-a venit alături. Reamintesc faptul că Lupaş Power Gym şi King do-Lions sunt alte două entităţi sportive care cred că iniţiativa noastră este binevenită şi ne sunt alături”, a declarat Cristian Ungur, managerul clubului de baschet BCU Oradea şi, totodată, iniţiatorul proiectului „Maidanul copilăriei”.

 

Staff-ul BCU Oradea a fost completat

Prezent la faţa locului, Daniel Anica, antrenor la BCU Oradea, ne-a informat cu privire la datele de desfăşurare a turneelor finale de baschet pentru junioare U16 şi U15. „Cele două turnee finale sunt programate după cum urmează: perioada 29 iulie – 2 august, pentru categoria U15, şi 12-16 august, pentru categoria U16. Locaţiile acestor competiţii nu au fost stabilite deocamdată, urmând să fie anunţate de către federaţie la o dată ulterioară”, a spus Daniel Anica. Baschetbalistele de la BCU vor face pregătire fizică la Heredeu Gold Gym, sub îndrumarea preparatorului Nagy Sandor. „Împreună cu staf-ul tehnic vom stabili care sunt indicatorii fizici optimi pe care fetele trebuie să îi atingă. Cu acest prilej ţin să le anunţ că va fi foarte, foarte greu şi că de acum înainte vor şti ceea ce înseamnă cu adevărat febra musculară. Să ştie că nu accept jumătăţi de măsură”, a afirmat noul preparator fizic al echipei. Alex Moga, reprezentanul cabinetului de fizioterpaie „Recover” şi persoana care se va ocupa de recuperarea medicală a baschetbalistelor, l-a completat pe Nagy Sandor, spunând că el va fi cel care va descărca fizic ceea ce va încărca preparatorul.

 

Campionat Judeţean de fotbal pe plajă?

Într-o altă ordine de idei, dar tot cu legătură directă cu ceea ce înseamnă sportul de masă, Cristian Ungur a anunţat parteneriatul cu AJF Bihor care are drept scop „implementarea fotbalului pe plajă”. „Este vorba despre un program pilot desfăşurat sub egida FRF. Împreună cu Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor, vom discuta cu cei de la Deva, campioni naţionali în acest sport, pentru a vedea care sunt coordonatele pe care trebuie să le urmăm. Dacă totul va decurge conform planului, sperăm ca anul viitor să putem organiza primul Campionat Judeţean de fotbal pe plajă”, a spus, la final, Cristian Ungur, cel care l-a avut alături pe Radu Bitea, conducătorul fotbalului bihorean.