Sala de Sport a CN „Avram Iancu” Ștei a fost sâmbătă, 22 februarie, gazda unui turneu de fotbal care a reunit la start trei echipe de fotbal pe teren redus în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, faza intermediară pe județ.

Conducerea Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei, compusă din profesorii Cristian Andru și Emanuel Coroiu, director, respectiv director adjunct, a fost la înălțimea evenimentului pregătind acest turneu din toate punctele de vedere, oaspeții fiind pe deplin mulțumiți de condițiile avute. Trei echipe, reprezentând trei instituții de învățământ din județul nostru, CN „Samuil Vulcan” Beiuș, CN „Emanuil Gojdu” Oradea, CN „Avram Iancu” Ștei, au participat la una dintre fazele intermediare pe județ, organizate la finalul săptămânii trecute, pentru a prinde „biletul” pentru faza județeană.

„Vulcaniștii” beiușeni, cea mai solidă echipă

Primul meci s-a disputat între echipa gazdă și cea orădeană în care suspansul a ținut până la ultimul fluier al arbitrului Daniel „Etoo” Gavriș, deoarece, după ce orădenii au deschis scorul, gazdele au restabilit egalitatea care a persistat până cu doar câteva secunde înaite de final. Un șut puternic al orădenilor a întâlnit bara porții nefericitului Vulciu, de unde mingea a ricoșat în piciorul acestuia și s-a „strecurat” în plasă, stabilind scorul final. CN „Avram Iancu” Ștei - CN „Emanuil Gojdu” Oradea 1-2 (0-1). Al doilea meci a fost unul deosebit de disputat, orădenii deschizând scorul în prima parte (1-0) avantaj care a rămas la pauză. Beiușenii au revenit în joc reușind egalarea, dar „gojdiștii” au preluat din nou conducerea (2-1). Năpustiți cu toate liniile în atac, „vulcaniștii” s-au lovit de un adevărat zid datorită portarului Alex Băican care a făcut adevărate minuni în poartă, având niște reflexe formidabile, salvând goluri gata făcute. Și totuși insistența beiușenilor a dat roade reușind egalarea (2-2), pe final de meci, rezultat consemnat și după ultimul fluier. CN „Samuil Vulcan” Beiuș - CN „Emanuil Gojdu” Oradea 2-2 (0-1). Cu un moral excelent, beiușenii au abordat ultima partidă în compania „Nepoților Moțului” foarte dezlănțuiți, iar după 20 de minute au încheiat prima repriză cu o diferență liniștitoare, 3-0 printr-un hat-trick reușit de Răzvan Toderici. După pauză beiușenii au mai înscris de două ori, în timp ce șteienii au avut o singură reușită, cu toate că de trei ori au trimis mingea în bară, dar au mai și ratat câteva ocazii clare de gol. CN „Avram Iancu” Ștei - CN „Samuil Vulcan” Beiuș 1-5 (0-3).

CN „Samuil Vulcan” Beiuș: Lucian Burtic, Lion Dobbelaere, Iasmin Popa, Ionuț Dume, Alexandru Peic, Răzvan Toderici, Bogdan Pirtea, Robert Fofiu, Darius Laza, Dacian Ușvat. Antrenor: Prof. Marcel Coroiu.

CN „Emanuil Gojdu” Oradea: Alexandru Băican, Andrei Baicu, Mihai Nuțiu, Vlad Șarba, Tudor Nuțiu, Mihnea Dănilă, Horea Beiușanu, Segiu Faur, Matei Pașc, Mihai Ghinea. Antrenor: Prof. Daniel Hulea.

CN „Avram Iancu” Ștei: Mihai Rareș Vulciu, Mihai Antonio Nica, Valentin Dacian Goldiș, Valentin Florin Moș,  Cristian Paul Varga, Nicușor George Plisco, Andrei Răzvan Lucaciu, Alin Dacian Gheban, Tudor Cioflan, Cristian Robert Purle. Antrenor: Prof. Marius Crișan.

A câștigat echipa cea mai bună

Abordat la finalul turneului, profesorul Emanuel Coroiu, în calitate de director de concurs la acest turneu, a afirmat clar că: „a câștigat echipa cea mai bună a turneului, care merită să participe la faza națională”, felicitând participanții, cu un plus, evident, pentru „vulcaniștii” beiușeni. O surpriză deosebit de plăcută au trăit cei prezenți în sală, deoarece printre spectatori a fost prezent și fostul profesor de sport de la CN „Avram Iancu” Ștei, Vasile Hârcă, acum pensionar, care, cu siguranță, are sportul, dar în special fotbalul, „în sânge”. „Fiind un cititor, dar și abonat fidel al cotidianului Crișana, am aflat din ediția de marți, 18 februarie, despre oganizarea acestui turneu în orașul meu drag și categoric am dorit să fiu prezent la acest eveniment. Chiar dacă nu au câștigat favoriții mei, șteienii, am fost satisfăcut de calitatea acestui triunghiular în care echipele au făcut mare risipă de energie, dar fapt demn de remarcat, în ciuda mizei, a dominat fair-play-ul, motiv pentru a felicita atât antrenorii cât și jucătorii acestui reușit turneu”, a afirmat, pentru CRIȘANA, profesorul pensionar Vasile Hârcă, care acum locuiște la Oradea.