Olga Nemes şi-a revăzut familia după 14 ani
Oaspete de seamă la CS Voinţa Oradea. Multipla campioană la tenis de masă Olga Nemes a călcat, ieri, pragul clubului orădean. Între o şedinţă de autografe şi o întâlnire cu reprezentanţii mass-media, Olga nu a scăpat prilejul de a schimba câteva mingi cu participanţii la Campionatul Judeţean de tenis de masă, dar şi cu alţi pasionaţi ai sportului.
Surpriza a venit de la Voinţa
Descinderea sportivei la Oradea nu a fost întâmplătoare. Tatăl său, Nemes Iosif (64 ani), este originar din Pădurea Neagră, iar de cinci ani locuieşte în oraşul de pe Crişul Repede. Revederea cu părintele şi întâlnirea pentru prima dată cu cei patru fraţi vitregi (Jozsef - 14 ani, Narcisza -11 ani, Nora - 7 ani şi Nimrod - 5 ani), toţi buni practicanţi ai tenisului de câmp, s-a produs chiar în seara de Înviere, la emisiunea "Surprize, surprize". Principalul artizan al emoţionantului moment a fost Mircea Drăgoi, directorul CS Voinţa Oradea, un manager desăvârşit, dar şi un om cu suflet mare. Olga a recunoscut că a avut anumite divergenţe cu familia din Oradea, fără a dori să intre în amănunte. "S-au întâmplat multe lucruri şi nu vreau să comentez de ce abia după 14 ani a fost posibilă o asemenea întâlnire", a spus sportiva.
De la 15 ani, în Germania
Născută pe 9 iunie 1968, la Târgu Mureş, Olga Nemes nu a "rezistat" prea mult în ţară. În 1983, talentata tenismană a ales să emigreze. "Aveam un concurs în Elveţia şi m-am hotărât să nu mai vin în România. M-a dus cineva cu o maşină în Germania şi am trecut graniţa ascunsă în portbagaj. O lună m-am simţit ca în vacanţă, dar apoi au început greutăţile. Timp de doi ani am fost suspendată, după care am jucat în Bundesliga pentru mai multe echipe. Până la urmă, am rezistat", a povestit Olga, care până la 10 ani a practicat atât tenisul de masă, cât şi cel de câmp. De la vârsta de 11 ani a jucat, cu succes, în concursurile rezervate senioarelor. În anul plecării, sportiva câştiga turneul "Top 12", întrecere care reuneşte cei mai buni competitori de pe bătrânul continent. Performanţa a fost repetată şase ani mai târziu. Palmaresul său este completat de titluri naţionale în Germania şi România, europene la nivel de cluburi şi mondiale. Marele său regret rămâne Olimpiada, visul oricărui sportiv, cel mai bun rezultat al său la o asemenea competiţie fiind locul 9.
Nu se gândeşte la retragere
La aproape 39 de ani, Nemes vrea să evolueze la un nivel ridicat: "Anul acesta nu prea am jucat, dar am primit oferte din Bundesliga şi voi da curs uneia dintre ele. La vârsta asta câştigi meciurile cu capul şi prin experienţă. Încă 2-3 ani cred că pot evolua fără probleme în prima ligă". Stabilită la Saarbrucken, Olga Nemes a activat la diferite echipe din Bundesliga, dar şi în Ungaria (la Postas), sau în Italia, până la finalul anului trecut. Divorţată, are un băiat, Steven, în vârstă de12 ani, care nu a ales, însă, să facă sport de performanţă.
După ce-şi va încheia cariera nu pare convinsă să se apuce de antrenorat. "Am carnet de antrenor, o perioadă chiar am activat ca antrenoare-jucătoare, dar cel mai mult îmi place managementul sportiv", susţine Olga, care vorbeşte patru limbi: româna, maghiara, germana şi engleza. Aceasta prevede un viitor luminos tenisului de masă românesc la feminin: "Dana Dodean şi Eliza Samara sunt foarte talentate şi peste doi ani vor domina tenisul de masă în Europa".
Apreciată de orădeni
Olga Nemes s-a arătat dezamăgită de sistemul de premiere la această disciplină. "Nu se poate compara cu tenisul de câmp, de exemplu. Mai mult, băieţii câştigă de două ori mai mult decât fetele. Cât eşti tânăr, nu te interesează atât de mult acest aspect, dar când ajungi la 30 de ani şi vezi că nu ai adunat pe cât ai fi meritat, nu-ţi cade bine. În Bundesliga, un sportiv bine cotat câştigă între 2.000 şi 4.000 de euro lunar", a precizat tenismana. La finalul conferinţei de presă, Ionel Bungău, directorul DSJ Bihor, i-a înmânat Olgăi o diplomă de onoare, iar Mircea Drăgoi şi Varadi Kraicsi Tibor, directorul CS Tibclau, i-au oferit o cupă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.