Victorie la pas a atleticilor orădeni într-o partidă destul de modestă, din partea ambelor formații, pe terenul liderului Minaur Baia Mare. Soarta partidei s-a decis încă din prima parte a jocului când vulturii verzi au reușit să înscrie de două ori în fața unei formații care a tratat partida cu un aer de vacanță.

 

Am câștigat, dar nu suntem de vină

Iată că mult așteptata revanșă orădeană în fața maramureșenilor a venit când parcă nimeni nu se mai aștepta. Această revanșă a venit însă în urma unui joc anost, cu un aer de plictiseală, practicat de cele două fruntașe ale seriei noastre, de parcă se pregătesc de intrarea în vacanță și nu de o dublă confruntare crâncenă pentru intrarea în a doua etapă a barajului de promovare. Nu se poate spune că principala vinovată a fost echipa bihoreană care, după ce a marcat cele două goluri, a jucat la conservarea rezultatului, oarecum firesc, cât mai ales evoluția neașteptat de slabă a amfitrionilor. Ambele formații au început partida cu unele improvizații în formula de bază, dar parcă tot nu se justifică repertoriul modest etalat, pe alocuri, de ambele tabere.

 

Filmul jocului

Partida a început într-o ușoară notă de echilibru. Totuși gazdele au fost parcă ceva mai incisive în primele minute însă fără a avea sorți de izbândă în fața apărării disciplinate a oaspeților. De neputința gazdelor au profitat până la urmă orădenii, în minutul 20 când, după o fază colectivă bine lucrată, au finalizat prin A. Gheorghiță care a trimis un șut din partea stângă, pe faza de atac, de la circa 13-14 m, în colțul lung al porții apărate de goalkeeper-ul maramureșean R. Băilă. Nici după încasarea golului băimărenii nu au reușit mare lucru în treimea adversă astfel că oaspeții, în minutul 33, după o fază clasică de contraatac, la care R. Gunie a pătruns hotărât pe dreapta și a trimis în fața porții gazdelor în zona careului mic iar agilul R. Ardelean a ajuns primul la minge stabilind scorul final încă din acel minut.

În actul secund gruparea orădeană s-a apărat cu atenție, gazdele ajungând extrem de rar în apropierea porții oaspeților. Bihorenii au încercat să frângă din fașă orice tentativă de construcție în jocul gazdelor și în cea mai mare parte le-a reușit din moment ce, în afară de vreo două situații, băimărenii nu au pus deloc în pericol poarta alb-verzilor. Exceptând poate faza din minutul 68 când, după o respingere greșită a apărării alb-verzilor, V. Chinde a trimis un șut în cros prin fața porții orădene iar balonul a șters ușor bara laterală în colțul opus. Apoi, un minut mai târziu, un șut a lui Sg. Ciocan din careu, de la circa 14 m lateral-dreapta, a fost deviat peste transversală de R. Bob. Și cam atât! Din păcate nici orădenii nu au excelat pe faza de construcție unde pasele decisive în treimea adversă au fost supărător de inexacte.

 

Urmează ultima rundă...

După această victorie dătătoare de moral pentru baraj, „vulturii verzi” îi vor avea ca oaspeți, acasă, pe Iuliu Bodola, în ultima etapă a playoff-ului, pe rivalii bihoreni de la Lotus Băile Felix. Apoi va urma dubla de la baraj cu probabil cea mai puternică echipă a Ligii a III-a, CS Hunedoara, care nu a cunoscut gustul amar al înfrângerii în acest sezon.

Minaur: R. Băilă - D. Simion (46 M. Lazăr), Mondragon, C. Jucan, M. Potcoavă, M. Donca, R. Gneba, P. Petre (54 V. Chinde), D. Matei (29 M. Petran, 54 Sg. Ciocan), A. Văsălie (46 Gh. Gondiu), C. Stanciu. Antrenor: Ciprian Danciu

CAO: R. Bob - C. Jurj, D. Lupșe, D. Stan, M. Kovács, R. Ardelean (89 R. Săutiuț), D. Cîrjan (84 Al. Popa), R. Gunie, A. Gheorghiţă (64 Fl. Chitaș), Ad. Popa (89 A. Chindlea) M. Ion (64 Sg. Jurj). Antrenor: Florin Fărcaș

Arbitri: Szábolcs Kovács (Carei) - Krisztián Toth (Petrești - Satu Mare), Zsolt Kopriva (Carei)

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Melian Nădășan (Țaga - Cluj)