Cupa Munților Apuseni, competiția tradițională pentru zona rurală din județul Alba, a inclus din acest an și echipe din județul Bihor. Turneul final pentru desemnarea câștigătoarei campionatului din Bihor s-a disputat sâmbătă, 4 august, la Baza Sportivă Delani, patronată de Ioan și Ionuț Cergheș, tată și fiu.

Toate drumurile microbiștilor au avut, sâmbătă, punct comun Baza Sportivă Delani, pentru întâlnirea cu fotbalul, pe teren redus, în cadrul turneului final organizat de AJF Bihor pentru desemnarea campioanei județului Bihor care va întâlni în finala acestei competiții laureata întrecerii similare din Alba.

Organizare ireproșabilă

Prima ediție a Cupei Munților Apuseni organizată de AJF Bihor, prin implicarea consitentă a prof. Radu Bitea, președintele forului de specialitate bihorean, s-a constituit într-o reușită deplină. Inspirația lui Radu Bitea de a organiza turneul final la Baza Sportivă Delani s-a dovedit a fi extrem de bine gândită, deoarece Ioan și Ionuț Cergheș, patronii bazei sportive, au fost niște gazde foarte ospitaliere, punând totul „la patru ace”, nelăsând la voia întâmplării nici cel mai mic detaliu. Astfel, putem concluziona că, alături de organizatori, echipele participante, FCSB Beiuș (FCSB), Cartier „Aurel Vlaicu” Beiuș (CAV), Hermes Delani (HD), FC Căbești (FCC) care au dat dovadă de un mare spirit de sportivitate, și-au pus din plin „amprenta” pe acest turneu final care a avut parte de o organizare și desfășurare ireproșabilă.

Atmosferă de mare competiție

Cu două ore înaintea startului oficial, 17.00, fondul sonor de la Baza Sportivă Delani a fost „plăcut poluat” de stația de amplificare care „prevestea” marea confruntare dintre cele patru echipe participante, fiecare cu gândul clar declarat de a câștiga trofeul pus în joc. Căpitanii echipelor participante, Silviu Odobasianu, Fabian Micu, Ionuț Cergheș, Adrian Sârb, împreună cu delegații, au participat la ședința tehnică oficiată de președitele AJF Bihor, prof. Radu Bitea, împreună cu arbitrii de joc, Vasile Cozac și Radu Bandula, unde au fost „supuși” unui program de documentare privitor la regulamentul de joc al acestei populare competiții din județul limitrof, ajunsă la a XVI-a ediție, la care în componența echipelor se regăsesc atât jucători nelegitimați, cât și legitimați.

Meciuri spectaculoase

Cele șase meciuri disputate în formula 5+1, pe durata a două reprize a câte 25 de minute fiecare, au fost deosebit de spectaculoase dar mai ales, cu două excepții, foarte „strânse”, dar și cu răsturnări de scor, fapt ce a făcut ca suspansul desemnării echipei învingătoare să persiste până la ultimul fluier al arbitrilor delegați din cadrul Comisiei Județene a Arbitrilor Bihor, și remunerați de AJF Bihor, Vasile Cozac și Radu Bandula care s-au achitat foarte bine de sarcini. În urma celor șase meciuri disputate s-au înregistrat următoarele rezultate: FCSB - FCC 4-2 (1-1); HD - CAV 3-5 (2-2); FCSB - HD 7-2 (3-1); CAV - FCC 18-2 (8-1); FCSB - CAV 4-3 (2-1); HD - FCC 10-5 (2-4). Multe evenimente plăcute s-au derulat pe durata unei zile de excepție pe cele două terenuri sintetice de la Delani unde fiecare echipă a dorit, și chiar reușit, să convingă asitența că nu au făcut doar un act de prezență, ci din contră s-a „bătut” din răsputeri pentru trofeul pus în joc. Cel mai frumos gol al turenului a fost marcat de beiușeanul Călin Zdrâncă, iar cel mai rapid gol al turneului a fost de fapt un autogol înscris de către beiușenii de la FCSB după doar 13 secunde în jocul cu Hermes Delani, în timp ce bara a fost aliata celor de la FCSB în ultima partidă disputată, cu CAV, care practic s-a constituit în adavărata finală a turneului. Dacă, pe teren redus, despre gruparea FCSB se știe mai multe în plan fotbalistic, o „pată” plăcută de culoare a constituit-o echipa Cartier „Aurel Vlaicu” Beiuș care are un adevărat lider prin Fabian  Micu, un „argint viu”, omul care a reușit să formeze un grup bine închegat care la acest turneu a sosit cu un echipament nou de joc achiziționat din ...propriul buzunar al fiecărui component. Un sincer bravo acestor minunați băieți de „cartier” care fac cinste „sportului rege”, chiar și pe un dreptunghi mai mic, iar dacă specificăm faptul că bara a fost aliata celor de la FCSB, privându-i pe aceștia de o mare surpriză (pentru că în caz de egalitate, golaverajul  stabilea campioana) putem afirma, fără teama de a greși, că sportul creează caractere puternice, dar și leagă prietenii.

FCSB Beiuș și-a adjudecat trofeul

În urma celor trei victorii obținute, FCSB Beiuș a devenit prima câștigătoare a Cupei Munților Apuseni, dar și-a luat și „partea leului” datorită jucătorului Daniel Gavriș, care a fost desemnat cel mai tehnic jucător. Campioana primei ediții a avut în lot jucătorii Silviu Odobasianu, George Ciobriș, Marinel Rusu, Daniel Gavriș, Daniel Toma, Adrian Ban, Călin Zdrâncă, Cătălin Dan, Bogdan Dan, Viorel Ilie, Ionel Flore, dar și pe Cristi Marcu, Remus Ganea, Paul Mihuța, Daniel Stan, Vlad Silaghi, care, din varii motive, nu au putut fi prezenți la acest turneu. Festivitatea de premiere, unde s-au acordat diplome celor patru echipe, o minge de joc celui mai tehnic jucător, dar și trofeul, celor de la FCSB Beiuș, a fost oficiată de prof. Radu Bitea, președintele AJF Bihor, împreună cu „legenda vie” a fotbalului beiușean Ioan Bondor, „Nea Nelu” cum este cunoscut în lumea fotbalului județean, și nu numai, acest minunat om de sport, care participă, alături de prietenul său Avram Toderici, la toate competițiile ce se desfășoară în Depresiunea Beiușului. Finala care va opune campioana județului Bihor, FCSC Beiuș, cu echipa similară din județul Alba, se va disputa sâmbătă 18 august, tot la Baza Sportivă Delani, în prezența unor nume cu răsunet în fotbalul românesc, precum Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Gabriel Bodescu, dar și a altor nume cu mare „greutate” din fotbalul național. Dar, cu siguranță, pe această temă, vom reveni cu articole de actualitate la timpul potrivit.