Zilele trecute, copiii de la Centrul after school „Sfântul Martin” din Ioaniș au avut prilejul de a participa la o excursie în natură, și anume pe Valea Finișului, o vale pitorească situată la poalele Munților Codru-Moma.

 

Însoțiți de personalul de la centru și doi tineri voluntari, copiii s-au bucurat de activități relaxante în campingul de pe Valea Finișului, bucurându-se de natură, soare, aer curat, dar și de un picnic savuros cu burgeri, cartofi prăjiți și pepene roșu.

„Timpul petrecut în natură a fost o experiență plăcută, copiii făcând drumeții și oprindu-se doar pentru a se da în leagăne și tobogane, pentru a cânta, dar și pentru a juca fotbal. Veselia de pe chipurile lor și sclipirile din priviri au întregit tabloul perfect al unei experiențe desprinse parcă din povești. Mulțumim primăriei Finiș, pentru sponsorizarea transportului!”, a menționat Corina Andraș, coordonatoarea Centrului After School din Ioaniș.

Reamintim că, în cursul zilei de 22 iunie, la Centrul after school „Sfântul Martin” din Ioaniș, al Asociației Caritas Eparhial Oradea, a avut loc o întâlnire cu părinții copiilor care au absolvit clasa a IV-a.

Respectând modul de abordare restaurativ, mesajul de bun-venit, adresat de Adela Popa-Ghițulescu - director executiv al asociației și de Amalia Man – educator, părinților și bunicilor prezenți a fost urmat de prezentarea succintă a fiecărei persoane aflată la această întâlnire. Așezați în formă de cerc, participanților li s-a explicat de ce folosim mingea „vorbitoare”, precum și alte metode specifice practicilor restaurative.

Subiectul abordat a fost unul sensibil, și anume faptul că acești elevi, absolvenți ai ciclului primar, au finalizat o etapă foarte importantă din viața lor, iar acum se află la un nou început de drum presărat cu multe provocări, emoție, dar și momente în care vor avea de depășit limitele lor personale.

„A fost un privilegiu și o bucurie să-i avem ca beneficiari pe acești 17 copii timp de 4 ani!”, au mărturisit doamnele care le-au oferit, cu dragoste părintească, sfaturi și ajutor, atunci când fiecare dintre ei a avut nevoie. Părinții acestora și-au exprimat recunoștința și mulțumirea că au avut un loc unde copiii lor și-au putut însuși cunoștințele dobândite la școală, au putut să-și facă temele, au putut servi o masă caldă și s-au putut juca în voie cu prietenii lor.