Ne-aţi solicitat, vă răspundem Despre bugetul personal complementar
"Mă numesc Elena Sica şi locuiesc în Oradea. Sunt persoană cu handicap gradul I şi doresc să aflu următoarele lucruri: În ce constă bugetul personal complementar? Înlocuieşte cumva acesta facilităţile (radio-tv-electricitate) de care am beneficiat până anul acesta?"
Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, solicitaţi în acest caz, ne-au precizat faptul că bugetul personal complementar este înlocuitorul scutirilor privind plata taxei de abonament radio-tv, a abonamentului telefonic, respectiv a taxei pentru abonamentul la curent electric. "Persoanele cu handicap trebuie să cunoască următoarele aspecte: adultul cu handicap beneficiază de următoarele prestaţii sociale: indemnizaţie lunară, indiferent de venituri, în cuantum de 179 lei pentru adultul cu handicap grav, respectiv de 147 lei, pentru adultul cu handicap accentuat. Cât priveşte bugetul personal complementar lunar, acesta se acordă astfel: 80 lei pentru adultul cu handicap grav, 60 lei pentru adultul cu handicap accentuat şi 30 lei pentru adultul cu handicap mediu. Bugetul personal complementar se va distribui de către Direcţie prin aceeaşi modalitate prin care se distribuie indemnizaţia aferentă persoanei cu handicap", a precizat Ciprian Novac, purtător de cuvânt al DGASPC Bihor.
Pensie pe caz de boala handicap Accentuat . Dacă mă pensionez și am un salariu de 4300 de lei la ce pensia asi ajunge pe luna ? Mulțumesc .
Buna am handicap accentuat și am 375 lei din luna ianuarie va creste asai s indemnizația?
persoanelor cu handicap acentuat li se mai calculeaza acel impozit pe pensia limita de varsta.[e vb de ceea ce depaseste 2000 lei]multumesc.
Bugetul complementar personal trebuie sa l ceri tu sau se acorda de la sine persoanelor cu handicap in functie de handicapul pe cate il au fiecare? Pt matusa mea are handicap grav si nu primeste asa ceva