În 17 aprilie, la Liceul "Nicolae Jiga" din Tinca, a avut loc "şedinţa de bilanţ", la care au participat cei care au desfăşurat diverse activităţi în cadrul Lunii pădurii, acţiuni cu un pronunţat caracter educativ, practic şi sportiv, beneficiari fiind elevii, cadrele didactice şi, bineînţeles, silvicultorii.

Cu acest prilej, profesoara de biologie Daniela Frese a punctat reuşita elevilor şi a cadrelor didactice. În acest interval, în curtea Liceului din Tinca, au fost plantaţi zeci de puieţi de buxus, tuia, molid, elevii participând totodată la un concurs de desene şi eseuri cu mesajul: "Salvaţi pădurea!". În continuare, inginerul silvic Moisa Madear, şeful Ocolului Silvic Tinca, a afirmat că, în această perioadă, silvicultorii tincani s-au preocupat de plantarea a peste 50.000 de puieţi din soiurile locale, dar şi o serie nouă de puieţi de stejar de baltă proveniţi de la Ocolul Săcueni, efectuarea unor lucrări de întreţinere în pepiniera proprie a Ocolului, întreţinerea parcelelor din cadrul cantoanelor silvice, igienizarea de primăvară a pădurii, dar şi acţiuni de protejare şi hrănire a vânatului. Acesta a îndemnat elevii prezenţi să ocrotească pădurea şi vânatul, făcându-le o invitaţie la Poiana cu narcise de la Goronişte - Gurbediu, pentru a se recrea la umbra copacilor seculari. Implicarea în activităţile de protejare şi conservare a "aurului verde", a faunei şi solului pădurilor a prilejuit un moment de bucurie pentru profesorii Maria Plaştin, Minerva Trif, Daniela Frese şi Ilie Aurelian, care au fost răsplătiţi cu diplome pentru activitatea depusă. Au fost apreciate la justa valoare eseurile şi desenele elevilor Mihaela Anton, Mădălina Madear, Ionuţ Crăciun, Beatris Ilieş, Teodor Popa, Petru Vâlcu, Eduard Guţ, Ildiko Olah şi Giulia Iluţa, aceştia fiind răsplătiţi cu diplome de participare la activităţile desfăşurate în cadrul Lunii pădurii, dar şi cu premii în cărţi. Nici activităţile sportive nu au fost uitate de silvicultorii de pe cursul mijlociu al Crişului Negru. Astfel, în ziua precedentă încheierii Lunii pădurii, a fost organizat un campionat de fotbal, dotat cu "Cupa Pădurii", unde au participat patru echipe, iar clasamnetul final a arătat astfel: Direcţia Silvică Bihor, Poliţia Tinca, Liceul Teoretic Tinca - profesorii şi echipa Ocolului Silvic Tinca. Un suporter corect s-a dovedit a fi directorul Direcţiei Silvice Judeţene, Ionel Popa, care şi-a încurajat echipa favorită de pe marginea terenului de sport.

La final, ing. prof. Viorica-Ana Madear, directoarea Liceului Teoretic "Nicolae Jiga" Tinca, a mulţumit Ocolului Silvic pentru furnizarea puieţilor ornamentali plantaţi la unităţile şcolare din Tinca, Gurbediu şi Râpa. Fie ca aceste vlăstare să fie baza de pornire în realizarea unor parcuri dendrologice în unităţile şcolare, atât de necesare în zilele noastre.