Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani, care doresc să se vaccineze cu doza I și au documente de identitate valabile, se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică.

Vaccinarea fără programare, prin prezentare directă, în centrele de vaccinare se va putea realiza în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile, cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre, pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani și după ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani.

Important de reținut este faptul că persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la orice centru de vaccinare, atât pentru doza I, cât și pentru doza II, cu condiția administrării aceluiași tip de vaccin la ambele doze (atât la prima doză, cât și la rapel). Imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

„Precizăm că persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Totodată, vă anunțăm că începând de miercuri, 5 mai, primii medici de familie din județul Bihor care s-au implicat în campania de vaccinare în cabinetele proprii au început administrarea vaccinul anti Covid-19 Johnson&Johnson. În acest scop, în județul Bihor, au fost distribuite 2.300 doze vaccin. Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei complete de imunizare în cabinetul propriu, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse, pentru persoanele aflate pe listele proprii și pentru persoanele care nu au medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii”, se afirmă într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Centrele de vaccinare le găsiți în tabel.