Ambulanțele din Bihor au avut zile grele de sărbători. În perioada 31 decembrie - 2 ianuarie, au primit 812 solicitări, cu 30% mai multe decât într-un weekend obișnuit din decembrie. Așa cu era de așteptat, cele mai multe apeluri au fost pentru colici abdominale.

Față de anii precedenți, trecerea dintre ani nu a mai fost plină de accidente cauzate de derdelușuri, dar asta nu a însemnat nici pe de parte că personalul de la Serviciul de Ambulanță Județean Bihor și cel de la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean nu au avut de lucru. Conform managerului general al Serviciului de Ambulanță Județean Bihor, dr. Liciniu Venter, între 31 decembrie și 2 ianuarie, au fost nu mai puțin de 812 solicitări la ambulanță. Cele mai multe urgențe au fost pentru colică abdominală (cauzate, de cele mai multe ori, de  indigestie, constipație sau enteroviroze) - 61 de cazuri. Au urmat cazurile de hipertensiune arterială - 52, febră - 34 de cazuri, insuficiență respiratorie acută - 31 de cazuri, accidente vasculare cerebrale și stopuri cardio respiratorii - câte 13 cazuri și 9 cazuri de sincopă (leșin).

„Solicitările în această perioadă au crescut cu 30% față de un weekend normal din luna decembrie”, a declarat dr. Liciniu Venter, pentru Crișana.

Perioada Revelionului a fost foarte aglomerată și la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean unde au fost înregistrate 1.423 de cazuri. În primele două zile ale anului s-au înregistrat nu mai puțin de 103 fracturi, majoritatea cauzate de căderi.

La nivel național, Serviciul de Telecomunicații Speciale a preluat peste 87 de mii de apeluri în trei zile. Dintre acestea 62,31% au fost cazuri care au necesitat intervenția ambulanțelor, a poliției, pompierilor, SMURD-ului, jandarmeriei sau salvamontului.