Cele mai sănătoase bucătării din lume
Secretul sănătăţii şi longevităţii unui popor stă de multe ori în dieta pe care o adoptă.
Nutriţioniştii spun că în bucătăria mediteraneeană, în cea japoneză, cea vietnameză, cea thailandeză sau cea spaniolă găseşti feluri de mâncare care îţi protejează sănătatea şi îţi prelungesc viaţa. Bucătăria grecească tradiţională este lăudată de medicii de pretutindeni pentru că foloseşte o mulţime de verdeţuri, fructe şi legume proaspete, boabe de fasole bogate în fibre, linte, ulei de măsline şi specii de peşte bogate în Omega 3. Toate acestea întăresc sistemul imunitar, sunt eficiente în prevenirea cancerului şi oferă o bună protecţie împotriva bolilor de inimă sau a diabetului. De fapt, dieta mediteraneeană tradiţională este asociată cu o scădere de 25% a riscului de a muri din cauza bolilor de inimă sau a cancerului, au descoperit cercetătorii de la Harvard. Un alt studiu, făcut tot la Harvard, arată că oamenii care mănâncă specialităţi din bucătăria grecească, bogate în grăsimi bune, pierd mai repede în greutate şi se simt mai sătui decât cei care adoptă un regim sărac în grăsimi. Bucătăria vietnameză se bazează pe verdeţuri proaspete, legume şi fructe de mare din belşug şi tehnici de gătire care folosesc apa şi supele în loc de ulei. Pentru că aroma preparatelor tradiţionale nu este dată de sosuri sau uleiuri, ci de condimente, acestea sunt mai sărace în calorii, sunt de părere nutriţioniştii. Bucătăria japoneză (foto) este extrem de sănătoasă, mai ales cea din Okinawa, unde nu puţini sunt oamenii care trăiesc peste o sută de ani. Mâncarea tradiţională spaniolă este la rândul ei benefică. Cele mai sănătoase specialităţi spaniole sunt gazpacho, care abundă de antioxidanţi şi elemente anticancerigene, şi paella, care conţine fructe de mare proaspete, orez şi legume. Şi virtuţile bucătăriei thailandeze sunt lăudate de medici şi mai ales cele ale unei supe tradiţionale, Tom Yung Gung, despre care se spune că poate combate cancerul. Aceasta conţine, între altele, creveţi, coriandru, ghimbir şi alte condimente thailandeze, iar oamenii de ştiinţă consideră că este de până la o sută de ori mai eficientă în inhibarea creşterii tumorilor canceroase decât alţi antioxidanţi.
Nutriţioniştii spun că în bucătăria mediteraneeană, în cea japoneză, cea vietnameză, cea thailandeză sau cea spaniolă găseşti feluri de mâncare care îţi protejează sănătatea şi îţi prelungesc viaţa. Bucătăria grecească tradiţională este lăudată de medicii de pretutindeni pentru că foloseşte o mulţime de verdeţuri, fructe şi legume proaspete, boabe de fasole bogate în fibre, linte, ulei de măsline şi specii de peşte bogate în Omega 3. Toate acestea întăresc sistemul imunitar, sunt eficiente în prevenirea cancerului şi oferă o bună protecţie împotriva bolilor de inimă sau a diabetului. De fapt, dieta mediteraneeană tradiţională este asociată cu o scădere de 25% a riscului de a muri din cauza bolilor de inimă sau a cancerului, au descoperit cercetătorii de la Harvard. Un alt studiu, făcut tot la Harvard, arată că oamenii care mănâncă specialităţi din bucătăria grecească, bogate în grăsimi bune, pierd mai repede în greutate şi se simt mai sătui decât cei care adoptă un regim sărac în grăsimi. Bucătăria vietnameză se bazează pe verdeţuri proaspete, legume şi fructe de mare din belşug şi tehnici de gătire care folosesc apa şi supele în loc de ulei. Pentru că aroma preparatelor tradiţionale nu este dată de sosuri sau uleiuri, ci de condimente, acestea sunt mai sărace în calorii, sunt de părere nutriţioniştii. Bucătăria japoneză (foto) este extrem de sănătoasă, mai ales cea din Okinawa, unde nu puţini sunt oamenii care trăiesc peste o sută de ani. Mâncarea tradiţională spaniolă este la rândul ei benefică. Cele mai sănătoase specialităţi spaniole sunt gazpacho, care abundă de antioxidanţi şi elemente anticancerigene, şi paella, care conţine fructe de mare proaspete, orez şi legume. Şi virtuţile bucătăriei thailandeze sunt lăudate de medici şi mai ales cele ale unei supe tradiţionale, Tom Yung Gung, despre care se spune că poate combate cancerul. Aceasta conţine, între altele, creveţi, coriandru, ghimbir şi alte condimente thailandeze, iar oamenii de ştiinţă consideră că este de până la o sută de ori mai eficientă în inhibarea creşterii tumorilor canceroase decât alţi antioxidanţi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.