Rugăciune, glasuri de copii, creativitate și colind, dar, mai presus de toate, sentimentul de a aparține unei familii: toate acestea la „Crăciunul în Familia Don Orione”, inițiativă desfășurată în biserica „Tuturor Sfinților” din Oradea.

Rugăciune, glasuri de copii, creativitate și colind, dar, mai presus de toate, sentimentul de a aparține unei familii: toate acestea la „Crăciunul în Familia Don Orione”, inițiativă desfășurată în biserica „Tuturor Sfinților” din Oradea.
Vineri, 20 decembrie, de la ora 19.00, în Catedrala „Sf. Nicolae” din Oradea, va avea loc Concertul de Crăciun organizat de Episcopia Greco-Catolică de Oradea.
Parohia Ortodoxă Română „Buna Vestire” din Oradea, în strânsă colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, a organizat, în seara zilei de 11 decembrie, Concertul caritabil de colinde „Uniți într-un cânt“, la Casa Tineretului din cartierul orădean Ioșia.
Ce poate fi mai frumos decât ca oamenii să se roage cu toţii, împreună, fără a ţine seama de ceea ce îi separă. Vineri, 13 decembrie, în Piața Unirii din Oradea, între orele 17.30 și 19.30, va avea loc Concertul de colinde interconfesional, ediția 2024.
Pe data de 6 decembrie îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, patronul Greciei, Rusiei şi al multor oraşe din Apusul Europei, care este unul din cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, datorită multelor minuni săvârşite atât în timpul vieţii, cât şi după moartea sa, fiind supranumit „Făcătorul de Minuni”, păstrând şi rolul de Moş pentru copii.
La începutul lunii decembrie, în data de întâi a acestei ultime file din anul 2024, pe lângă sărbătorirea Zilei Naționale a României, la Sfânta Mănăstire Izbuc, a fost un ales prilej de sărbătoare duhovnicească, fiind, totodată, și prima duminică din lună, când, după un obicei vechi de peste 15 ani, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.
Credincioşii îl prăznuiesc mâine, 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României. În 1997, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a proclamat „Ocrotitorul României”.
După o tradiție mai veche de 15 ani, în fiecare primă duminică din lună, la Sfânta Mănăstire Izbuc se săvârșește Taina Sfântului Maslu pentru dobândirea sănătății sufletești și trupești.
Ne aflăm în postul Crăciunului, iar astăzi, 21 noiembrie, sărbătorim Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, zi în care avem dezlegare la peşte. Evenimentul marchează împlinirea a trei ani de la naşterea Preacuratei Fecioare, moment în care părinţii ei, Ioachim şi Ana, şi-au amintit de făgăduinţa lor: să o dăruiască lui Dumnezeu.
Joi, 14 noiembrie, este lăsatul secului pentru Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului. Pe vremuri, în această zi se făceau mari petreceri în familii, se serveau fripturi, ciorbe cu carne, prăjituri și vin.