ONU a stabilit ca Ziua Mondială de Rugăciune pentru Femei să aibă loc în prima zi de vineri din luna martie, pentru a reuni printr-o mișcarea mondială o acțiune unită în rugăciune în toate comunitățile locale din întreaga lume.

ONU a stabilit ca Ziua Mondială de Rugăciune pentru Femei să aibă loc în prima zi de vineri din luna martie, pentru a reuni printr-o mișcarea mondială o acțiune unită în rugăciune în toate comunitățile locale din întreaga lume.
Au trecut 40 de zile de la Naşterea lui Iisus Hristos, iar astăzi, 2 februarie, sărbătorim ziua în care a fost dus Pruncul la Templul din Ierusalim de către mama Lui, Fecioara Maria, şi de către Dreptul Iosif. Aceasta, pentru a împlini Legea Veche.
Părintele Ic. Stavr. Gheorghe Nemeş împlinește sâmbătă, 21 ianuarie, optzeci de ani de viaţă pământească vrednică şi binecuvântată.
În 15 ianuarie, duminica a 29-a după Rusalii, enoriașii Parohiei Ioșia Nord au avut bucuria și onoarea de a-l primi în mijlocul lor pe părintele prof. univ. dr. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, fost şef al DMPFI.
Preoții și credincioșii care mai merg la slujbă într-o biserică ridicată pe un loc „blestemat” de Sfântul Calinic vor fi blestemați la rândul lor cu caterisirea și afurisenia, potrivit unui „legământ cu blestem” semnat de mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, starețul și membrii Consiliului Duhovnicesc al Mănăstirii Frăsinei din județul Vâlcea.
După Bobotează, pe data de 7 ianuarie, este cinstit Sfântul Ioan, numit şi „Înaintemergătorul”, pentru că a anunţat venirea lui Hristos.
Este primul an după pandemie în care evenimentele liturgice prilejuite de Sfinţirea cea mare a apei (Agheasma Mare) s-au desfășurat normal, sub razele blânde ale soarelui.
În suita sărbătorilor de iarnă, ziua de 6 ianuarie, când creştinii sărbătoresc Botezul Sfânt, a fost dintotdeauna la mare cinste. Boboteaza, ultima zi a ciclului sărbătorilor de Anul Nou, este marcată în calendarul creştin de celebrarea Botezului Domnului, dedicată purificării mediului înconjurător, în special a apelor, de forţele malefice.
În prima zi a anului sărbătorim Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului, pe Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareii Capadociei, precum şi Anul Nou. Sfântul Vasile cel Mare a trăit între anii 330-379, din vremea împăratului Constantin cel Mare (306
Sfântul Ştefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii creștine, este sărbătorit pe data de 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun. Se spune că acesta îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme, iar, în această zi, persoanele certate trebuie să se împace.