Ministerul egiptean al Turismului şi Antichităţilor a anunţat joi descoperirea unui tunel din piatră, situat la o adâncime de 13 metri, dar şi a două capete de alabastru şi a mai multor obiecte ceramice, în oraşul Alexandria, situat pe coasta nordică a Egiptului.

O misiune arheologică egipto-dominicană a descoperit tunelul în templul din Taposiris Magna, oraş întemeiat de regele Ptolemeu al II-lea Philadelphus între anii 280 şi 270 î.e.n., a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că tunelul are o lungime de 1.305 metri şi 2 metri înălţime.

„Lângă templu, arheologii au găsit două capete de alabastru, unul reprezentând o persoană din perioada ptolemeică, din 305 până în 30 î.e.n., iar celălalt reprezentând un sfinx", se precizează în comunicat.

În timpul excavaţiilor şi al cercetărilor arheologice efectuate în tunel s-a constatat că o secţiune a acestuia a fost scufundată sub Marea Mediterană, potrivit documentului.

Arheologul Muhammad Mustafa a declarat pentru Xinhua că seismele şi schimbările climatice au condus la scufundarea multor vestigii antice din Alexandria.