Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală pentru înăsprirea pedepselor în cazurile infracţiunilor grave şi foarte grave contra persoanei.

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală pentru înăsprirea pedepselor în cazurile infracţiunilor grave şi foarte grave contra persoanei.
Săptămâna aceasta vom proceda la abordarea unui subiect delicat în materia drepturilor conferite de către legiuitor, pacienţilor, deci implicit analizarea unor prevederi legale cuprinse în Legea 46 din 2003.
Vom continua şi în această săptămână cu subiectul abordat deja în ultimele două numere, mai precis redarea pe larg a normelor legale care reglementează drepturile pacienţilor, Legea 46 din 2003.
Vom continua tema prezentată în cadrul articolului de săptămâna trecută, mai precis legislaţia cadru care reglementează drepturile pacienţilor, Legea 46 din 2003. Actul normativ mai sus evidenţiat reglementează drepturile pacienţilor, începând cu capitolul II, denumit „dreptul pacientului la informaţia medicală”.
Concursul pentru ocuparea posturilor de director medical, director economic, director tehnic şi director de îngrijiri desfăşurat la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor a ajuns la DNA Oradea, după ce doi angajaţi ai instituţiei s-au prezentat, ieri, în faţa procurorilor, acuzând mai multe ilegalităţi.
O serie de constatări personale, de această dată, m-au determinat ca să abordez în următoarele articole, problema privind drepturile pacienţilor, legislaţia care reglementează drepturile deţinute de către pacienţi şi sancţiunile care pot să fie aplicate în ipoteza nerespectării acestora.
În momentul de faţă, în care suntem bombardaţi cu diverse ştiri pe toate canalele media, prin care se aduce la cunoştinţa publicului demararea a unui nou proiect de interes local, prin care se realizează o nouă investiţie în infrastructură, cititorii noştri trebuie să cunoască faptul că dreptul de proprietate este protejat de către legiuitor şi pierderea acestuia se poate realiza doar prin efectul legii.
O nouă soluţie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care va fi abordată în prezentul articol şi care este obligatorie faţă de instanţele de judecată naţionale, a fost pronunţată la data de 20 mai 2019, în cadrul procedurii de dezlegare a unor chestiuni de drept.
Articolul de săptămâna aceasta va ieşi din tiparul obişnuit al prevederilor legale pe care înţelegem să le analizăm în cadrul acestei rubrici şi va viza prevederi cuprinse în cadrul Codului de procedură penală, în felul în care înţelege Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să interpreteze aceste prevederi legale.
Biroul Permanent al Senatului va lua în discuție, azi, de la ora 16.00, cererea DNA pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.