Patru bărbaţi bănuiţi că ar fi sustras peste 3.000 de kg. de cupru, în valoare de peste 66.000 de lei, de la o societate din Beiuş, au fost reţinuţi de poliţiştii beiuşeni şi arestaţi de magistraţi.

Patru bărbaţi bănuiţi că ar fi sustras peste 3.000 de kg. de cupru, în valoare de peste 66.000 de lei, de la o societate din Beiuş, au fost reţinuţi de poliţiştii beiuşeni şi arestaţi de magistraţi.
Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, miercuri, în dosarul crimei de la Girişu de Criş. Gajdos Klara a rămas cu pedeapsa de 14 ani de închisoare pentru instigare la violență în familie și profanare de cadavre, stabilită de prima instanţă. În schimb, judecătorii de la Curte au redus pedepsele fiului femeii şi a iubitului fiicei acesteia, cu câteva luni.
UPDATE! Crina Muntean, judecător la Tribunalul Bihor, a fost suspendată din magistratură pentru o perioadă de şase luni. Măsura a fost luată pentru săvârşirea abaterii disciplinare ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu.” O asociaţie de magistraţi acuză Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii de aplicarea unor standarde diferite atunci când se pune în discuție libertatea de exprimare a magistratului.
Din păcate, trebuie să aducem în atenţia cititorilor noştri o nouă decizie pronunţată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, împotriva României, prin care statul român a fost condamnat în unanimitate, cu privire la încălcarea articolului 10 (libertatea de exprimare) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
În şedinţa publică din data de 22 iunie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție legal constituită în cadrul Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a decis: Admite sesizarea formulată de Tribunalul Timiş – Secţia I civilă, în dosarul nr. 24956/325/2019, privind pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept.
Curtea Constituţională a României a declarat că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.
În şedinţa publică din data de 5 decembrie 2019, Curtea Constituţională investită în temeiul art. 146 lit. d) din Constituţia României şi al art. 29 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere excepția de neconstituționalitate a sintagmei „precum și daune sănătății propriei persoane” din cuprinsul art. 320 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, pe care a admis-o.
În şedinţa publică din data de 30 martie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru soluționarea recursului în interesul legii, legal constituit în cauză, a pronunţat Decizia cu numărul 9 din 2020 în dosarul 51/1/2020.
Magistrații Tribunalului Bihor s-au pronunțat în cazul crimei din Girișu de Criș, concubina victimei, Cardoș Nicolae, ucis și apoi desfigurat cu sodă caustică, fiind condamnată la 14 ani de închisoare pentru că ar fi comandat uciderea iubitului său. Fiul acesteia și prietenul fiicei femeii au fost condamnați, primul la 15 ani de detenție, iar cel de-al doilea, la 8 ani.
În şedinţa publică din data de 4 mai 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție reunită în Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a decis – “Admite sesizarea formulată de Tribunalul Maramureş – Secţia I civilă, în dosarul nr. 7581/182/2017, privind pronunţarea unei hotărâri prealabile.