Sute de orădeni, de toate vârstele, au participat, miercuri seara, în Piața Unirii, la cea de-a doua ediție a concertului simfonic, anual, în aer liber, intitulat, „Rapsodia toamnei”, pus în scenă în Piața Unirii de artiști orădeni de excepție.

După „Simfonia Marii Uniri”, prima ediție a concertului rotarian în aer liber, care, anul trecut, a fost dedicat Centenarului Marii Uniri, când publicul, în ropote de aplauze, a cerut bis după bis, anul acesta, tema de concert a adus promisiunea unei seri lirice, cu ritmuri rapsodice, care a coborât în Piața Unirii din Oradea suflul pastelat al toamnei și bucuria prieteniei, specifică acțiunilor cluburilor Rotary.

Programul, variat și adecvat unei seri de vară târzie și început de toamnă, a cuprins lucrări de mare popularitate din creația compozitorilor: Suppé, Bizet, Kalman, Sviridov, Rossini, Lehar, Ceaikovski, Mozart, Skalkotas, Grieg, Dvorak, Dimitrescu, Rîmbu, toate sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu, care i-a avut ca invitați pe soliștii vocali Florina Mariș-Hinsu și Florin Mariș-Hinsu.

La final, a fost prezentată, în primă audiție, o lucrare vocal-instrumentală, intitulată „Oradea mea”, compusă de dirijorul orădean Romeo Rîmbu și propusă pentru imnul orașului. Versurile imnului au fost compuse de Silvia Bodea Sălăjan, iar orchestrația poartă semnătura maestrului Romeo Rîmbu.

Intrarea la eveniment a fost liberă, însă cei care au dorit au putut să ofere o donație mică proiectului „Aripi de înger”, prin care se va construi o casă de copii (din cele cinci cuprinse în proiect) în Oşorhei, pentru 12 copii orfani care locuiesc în prezent în Centrul de Plasament nr. 2 Oradea. Potrivit organizatorilor, suma strânsă este 16.982 lei și 10 lire britanice.

Concertul, susținut de Filarmonica de Stat Oradea, a fost organizat de Clubul Rotary Oradea, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Primăria Oradea, Clubul Rotary 1113 și Clubul Rotary Art-Nouveau.