În perioada 21 - 26 aprilie a avut loc evaluarea managementului instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean (CJ) Bihor. Comisia de evaluare, a cărei componență este ținută la secret, a dat note mici șefilor Teatrului, Elvira Rîmbu şi Filarmonicii, Meleg Vilmos, CJ hotărând să-i înlocuiască cu interimarii Ștefan Borda și Carmen Rus.

După ce, în 2018, s-a făcut mare tam-tam pe prezența unor „specialiști”, aleși parcă pe sprânceană pentru a executa directorii instituțiilor de cultură la ordinele politice ale foștilor șefi ai CJ Bihor, Pásztor Sándor (UDMR), Ioan Mang (PSD) și Traian Bodea (ALDE), noua conducere a Consiliului Județean Bihor pare să urmeze aceeași rețetă, cu mențiunea că nici nu se obosește să spună cine sunt „evaluatorii” și de la ce instituții de cultură sunt. Conducerea liberală a CJ Bihor a stabilit că sunt „reprezentativi” și este suficient. Singurul lucru transparent este că rapoartele de evaluare sunt toate pe site-ul Consiliului Județean Bihor și pot fi consultate de oricine. 

Conform comunicatului emis de Consiliul Județean Bihor, evaluările au fost împărțite în două categorii: anuale și finale. Cu excepția Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, unde s-a făcut evaluarea finală a managementului, în cazul celorlalte instituții a avut loc evaluarea anuală (Teatrul „Szigligeti Színház”, Teatrul „Regina Maria”, Filarmonica de Stat Oradea și Școala de Arte „Francisc Hubic”).

Rezultatele obținute în urma verificărilor sunt următoarele: Czvikker Katalin, manager al Teatrului „Szigligeti Színház” - nota 9,05; Elvira Rîmbu, manager al Teatrului „Regina Maria” - nota 7; Meleg Vilmos Tibor, manager al Filarmonicii de Stat Oradea - nota 5,83; Florin Mariș - Hinsu, manager al Școlii de Arte „Francisc Hubic” - nota 9,59; Ligia - Antonia Mirișan, manager al Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” - nota 8,78.

În cazul evaluării anuale, dacă nota este sub 7, contractul de management încetează, iar dacă nota este peste 7 managerul își continuă activitatea conform contractului.

Evaluarea la final de mandat are loc doar dacă notele obținute la verificările anuale sunt peste 8 și se desfășoară cu cel puțin 90 de zile înainte de expirarea contractului de management.

Dacă rezultatul evaluării finale este egal sau mai mare de 9, managerul în funcție are dreptul să depună un nou proiect de management. Dacă nota este mai mică de 9, acesta își continuă mandatul până la expirarea contractului.

Revine Daniel Vulcu?

În cazul Teatrului „Regina Maria”, situația este diferită. Elvira Rîmbu nu își mai poate continua activitatea ca manager din cauza sentinței pronunțate de Tribunalul Satu Mare. Fostul manager, Daniel Vulcu, a contestat nota obținută la evaluarea anuală care a dus la încetarea contractului de management argumentând că evaluarea nu a fost făcută de specialiști din domeniu.

„Instanța i-a dat dreptate, iar acum urmează să fie făcută evaluarea anuală a domnului Daniel Vulcu pentru perioada 2017 - 2019. În situația în care la evaluarea anuală obține o notă peste 8, intră la evaluarea finală. Dacă la evaluarea finală va avea o notă egală sau mai mare de 9, va avea dreptul să depună un nou proiect de management care ulterior va fi analizat de o comisie. Dacă nota obținută de acesta este mai mica de 9, va fi organizat un nou concurs”, se afirmă în comunicatul Consiliului Județean Bihor.

Până la finalizarea procedurilor administrative în cazul lui Daniel Vulcu, joi, 29 aprilie, a fost numit în funcția de manager interimar Ștefan Borda.

Tot joi a fost numit în funcția de manager interimar la Filarmonica de Stat Oradea Carmen Rus. Cei doi manageri interimari își vor începe activitatea din 6 mai.