În perioada 2 - 7 noiembrie, Biroul Lifelong Learning din cadrul Universităţii Oradea organizează, cu ocazia celei de-a VI-a ediţii a Săptămânii Erasmus, o serie de activităţi. Ieri a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor la care au fost prezenţi prof. univ. dr. Barbu Ştefănescu - prorector relaţii internaţionale, Cristina Scobiola - şefa Biroului Lifelong Learning, Manuela Popovici - organizatoarea evenimentului, dar şi studenţi care beneficiază de acest tip de bursă.

 

În acest moment, Universitatea Oradea are 80 de studenţi plecaţi cu burse Erasmus şi încă 6 care studiază în formă de plasament, adică sunt plecaţi la practică, iar până la finele acestui an universitar aproximativ 178 de tineri vor pleca la studiu în străinătate. Tot cu astfel de burse la Universitatea orădeană învaţă la momentul actual 44 de studenţi străini, dar până la finele anului universitar vor mai veni încă 16 tineri. Comparativ cu anii trecuţi, din ce în ce mai mulţi studenţi apelează la acest tip de mobilitate de studii. Pentru a obţine o bursă Erasmus, studenţii trebuie să aibă o medie peste 8 şi să cunoască o limbă de circulaţie internaţională sau a ţării în care doresc să studieze. Universitatea din Oradea are încheiate 188 de acorduri de colaborare cu 31 de ţări şi acorduri bilaterale cu 46 de instituţii de învăţământ superior din lume. "În general studenţii orădeni preferă universităţi din Spania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Portugalia. În ce priveşte ţările din care provin tinerii care preferă să vină la Oradea cu acest tip de burse pe primele locuri se găsesc polonezii, portughezii, turcii, urmaţi de italieni, spanioli, francezi etc.", a declarat Manuela Popovici.

 

Programul Săptămânii Erasmus va continua azi, de la ora 12.00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, cu o conferinţă de prezentare a ţărilor de origine, la care vor participa studenţii de la specializarea Relaţii Internaţionale, anii I şi II.

 

 

.