Membrii Familiei Carismatice Don Orione din Oradea s-au întâlnit în localitatea Zece Hotare pentru a face o revizie a anului pastoral care tocmai s-a încheiat.

 

Evenimentul, la care au participat peste 40 de persoane, a fost plin de reflecție, comuniune și bucurie. Frumusețile naturii înconjurătoare prin care au trecut vizitatorii acestei zone au îmbogățit atât memoria cu priveliștile minunate, care se arătau la fiecare pas, cât mai ales cu sensibilizarea sufletului la vederea împrejurărilor naturale pe care le adăpostește pământul țării noastre.

Drumul șerpuit care trece prin Șuncuiuș și se îndreaptă hotârât spre Zece Hotare dezvăluie localități cu case din lemn, împodopite cu ornamente tradiționale locale. Asta dovedește hărnicia locanicilor în creștera animalelor, prin fermele înființate, oferind pajiști verzi pentru popas și distracțiile excursioniștilor.

Punctul final al evenimentului a fost sosirea participanților la clădirea Taberei de vară a Congregației „Don Orione” de la Zece Hotare. Frumusețea arhitecturală, modernă, a clădirii, compartimentată și dotată cu utilități, performante, este pentru a asigura scopul și destinația locației. Spațiul din jurul clădirii a fost imediat animat de glasurile copiilor sosiți pentru a zburda și a se juca în voie pe tăpșanul verde, proaspăt de munte.

Grupul de participanți a fost invitat de către părintele Francisc Lăcătuș să participe la revizia anului pastoral în Familia Carismatică Don Orione, în ideea de a susține „Jubileul Speranța”, prin care se dorește putere fizică și spirituală din partea tuturor, pentru a înfrunta obstacolele și greutățile vieții.

Cuvântul de învățătură al Evangheliei după Marcu a fost predicat cu înțelepciunea dăruirii pentru consființirea dorinței de întrajutorare în cadrul comunității și, mai ales, de susținere a persoanelor în situații de criză, toate acestea oferite din sentimentul umanității primite prin educația în credință. Toți participanții au transmis aprecieri privind desfășurarea anului pastoral și au propus și unele sugesții pentru anul pastoral care este la început de activitate. Agapa frățească a oferit posibilități de socializare și cunoașterea membrilor participanți, deschizând o atmosferă prietenească plină de voie bună.

Momentul de surpriză a fost creat de sărbătorirea zilei de naștere a unui băiețel de 5 anișori și a unui participant de 55 de ani, cărora li s-a cântat tradiționalul „La mulți ani”, cu însuflețire și bucurie.   

Etapa de încheiere a evenimentului a prevăzut vizitarea peșterii „Ungurul Mare”, după care participanții s-au reîntors în Oradea cu gândul speranței în depășirea cu succes a obstacolelor diferite cu care se confruntă membrii comunității.

Cu admirație față de frumusețile naturii din zona Zece Hotare, suntem îndreptățiți să oferim nota zece pentru tot ceea ce ne-a dăruit Creatorul pe pământul României.

Miorița SĂTEANU