Parcul Libertăţii a fost animat luni, 15 februarie, din nou, de copii dornici de experimente, workshopuri sau ateliere în aer liber. De această dată au răspuns prezent elevi ai Şcolii Gimnaziale Oltea Doamna, angrenaţi în proiectul ,,Puterea apei - Apa pură, viață sănătoasă.''

O nouă întâlnire în cadrul proiectului ,,Puterea apei - Apa pură, viață sănătoasă” a avut loc luni, 15 februarie, în Parcul Libertății din Oradea și pe malul Crișului Repede, cu elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna'”, coordonaţi de prof înv. primar Elena Pavel. Elevii au asistat la operațiunile de analiză a debitului de apă de pe Crișul Repede, realizate de echipa de specialiști de la Apele Române. Invitatul special al zilei a fost purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, Anca Mihociu. Aceasta le-a oferit celor mici o lecţie interactivă despre fauna şi flora râului Crişul Repede. De asemenea, Anca Mihociu le-a vorbit elevilor despre cât este de important ca fiecare dintre noi să aibă un comportament responsabil faţă de natură şi, împreună cu aceştia, a propus soluţii de corectare a unor astfel de comportamente, pe care chiar cei mici le-au indicat ca fiind necorespunzătoare.

Întâlnirea de luni face parte din proiectul „Puterea apei - Apa pură, viață sănătoasă”. Proiectul a câștigat finanţare în cadrul Fondului pentru un viitor mai bun în comunități@Oradea. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.

Proiectul este coordonat de Mariana Barna, șef serviciu Comunicarea Colecțiilor de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, prin Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca „Gheorghe Șincai”.
Activitățile din cadrul proiectului se desfăşoară la Bibliotecă, la Compania de Apă, la Stația de Epurare și în Parcul Libertății, pe malul Crișului Repede.