În cadrul programului educațional „Școala Altfel”, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal transmite elevilor și profesorilor însoțitori invitația de a participa la o serie de ateliere de artă japoneză și realizarea de figurine origami.

În cadrul programului educațional „Școala Altfel”, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal transmite elevilor și profesorilor însoțitori invitația de a participa la o serie de ateliere de artă japoneză și realizarea de figurine origami.
Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023 și-a desemnat câștigătorii. Directorul Anului 2023 a fost desemnată Raluca Mariana Cozma, de la Școala Gimnazială „Ion Ghica”, din Iași, dar printre finaliști s-au aflat și Alexandru Octavian Mihai Stoica, de la Liceul „Don Orione”, din Oradea, și Matei Adrian Botici, de la Școala Gimnazială „Alexandru Roman” din Aușeu.
În cadrul proiectului EUGREEN European Alliance, elevi de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, din Oradea, au vizitat, luni, 9 octombrie, Universitatea din Oradea.
Profesori și studenți, de ieri și de azi, ai Literelor orădene, reprezentanți ai altor facultăți ale Universității din Oradea, parteneri din mediul cultural și economic, scriitori, toți s-au întâlnit vineri, 6 octombrie, la aniversarea a 60 de ani de activitate a Facultății de Litere.
La Oradea, în perioada 12-13 octombrie, va avea loc cea de-a doua ediție a Sesiunii internaționale de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, intitulată „Interferențe. Trecut, prezent, viitor”.
În perioada 9-13 octombrie, se desfășoară manifestările dedicate aniversării a 195 de ani de existență a Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, cea mai veche și prestigioasă instituție de învățământ preuniversitar de la Brazda de Vest.
Ziua Mondială a Educației, 5 octombrie, a fost marcată în Bihor printr-un eveniment denumit generic Ziua Educației Bihorene.
Conducerea Facultății de Informatică și Științe s-a confruntat, în această toamnă, cu o situație inedită. Decanul Eugen Macocian a fost pus în situația de a alege, pentru ceremonia festivă de la începutul anului universitar, unul dintre cei 11 studenți de nota 10.
Concursul județean de eseuri „Stop violenței în școală!” a ajuns la final. Elevii Colegiului Național „Teodor Neș” Salonta au reușit performanța obținerii unor premii de top.
Cea de-a patra ediţie a concursului interșcolar „Îndrăznește să descoperi” a avut loc sâmbătă, 30 septembrie, fiind organizat de Asociația Administraţia Ariei Protejate „Muntele Şes” şi găzduit de Școala Gimnazială „Ovidiu Drimba” Lugașu de Jos.