Elevii clasei a II-a A de la Școala Gimnazială Nr.1 Sântandrei au serbat, la începutul săptămânii, 105 ani de la Marea Unire, în cadrul unui proiect educațional intitulat „1 Decembrie, Ziua Națională a României”.

La 1 Decembrie 1918 a fost îndeplinit un vis al națiunii române, acela al desăvârșirii României Mari, prin unirea ultimei provincii, Transilvania, cu România, după ce anterior Basarabia (27 martie 1918) și Bucovina (15 noiembrie 1918) se uniseră cu țara. Elevii clasei a II-a A ai Școlii Gimnaziale Nr.1 Sântandrei au sărbătorit, cu freamăt și bucurie, 105 ani de la Marea Unire, în cadrul proiectului educațional „1 Decembrie, Ziua Națională a României”, coordonați de prof. înv. primar Ancuța Hopidea și prof. documentarist Andrada Hava.

Copiii, îmbrăcați în straie de sărbătoare și purtând însemne tricolore, au pregătit un program artistic: poezii, cântece patriotice și „Sceneta Țărilor Române”.

„În sala de clasă, la o Șezătoare, la care au fost invitați și părinții, s-a discutat despre importanța Zilei Naționale, în acest sens oferindu-ne suport dna psiholog Andreea Dobridan care a adus pentru copii o poveste în mișcare, o poveste frumoasă, colorată și  dinamică despre Marea Unire. Am discutat și, totodată, conștientizat motivele pentru care ne mândrim că suntem români, despre recunoștința pe care trebuie să o avem față de eroii care s-au jertfit pentru neam, petrecând momente frumoase și educative împreună, iar la sfârșit, s-a dansat Hora Unirii și s-a degustat din produse tradiționale”, au spus organizatorii care au subliniat că „a fost o zi în care pacea, armonia și toleranța ne-a caracterizat pe toți”.