Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreuna cu Präparator Raith GmbH, organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, atelierul de educație muzeală „Descoperă lumea animalelor”.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreuna cu Präparator Raith GmbH, organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, atelierul de educație muzeală „Descoperă lumea animalelor”.
Prevenirea victimizării copiilor este, şi în acest an şcolar, o prioritate pentru poliţiştii bihoreni. Odată cu începerea cursurilor, elevii se vor întâlni cu poliţiştii în cadrul a şapte campanii preventive, primele acţiuni fiind deja, desfăşurate, din prima zi de şcoală.
Desant de politicieni la deschiderea anului școlar în Campusul pentru învățământ dual din Oradea. Ministrul Educației, Ligia Deca, a venit la eveniment alături de președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, ambii lăudând autoritățile locale, companiile, dar și părinții care au ales să își dea copiii „să învețe o meserie”.
Una dintre cele mai vechi școli bihorene, o instituție care, prin profilul pedagogic, a fost totdeauna în slujba învățământului românesc, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, a început noul an cu un număr impresionant de elevi.
Noul an şcolar a debutat, luni, şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea, sute de elevi participând la festivitatea desfăşurată în curtea interioară a instituţiei de învăţământ.
Forfotă mare astăzi în curtea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 42, Maria încă de la primele ore ale dimineții. Cadrele didactice i-au așteptat pe prichindei într-o atmosferă caldă, prietenoasă și cu multe surprize.
În anul școlar 2023-2024 Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș” din Beiuș a implementat și a finalizat cu succes al treilea proiect Erasmus intitulat ERASMUS+_PEDA_VET_IV, număr de referință 2023-1-RO01-KA121-VET-000123298.
Polițiștii din Bihor, alături de jandarmi, s-au întâlnit cu elevii şi preşcolarii, sâmbătă, înainte de debutul anului școlar, în Orășelul Copiilor din Oradea.
Un sfert dintre copiii români de vârsta liceului, 25,03%, se aflau în afara școlii la nivelul anului școlar 2022-2023, o situație care arată disparitățile majore ale României, rata de părăsire timpurie a școlii fiind de doar 3,3% în marile orașe, atingând 14,3% în orașele mici și suburbii și un uriaș 27,5% în mediul rural.
Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, școală cu o tradiție de peste trei decenii în derularea proiectelor europene și deținătoare a acreditării Erasmus+, a marcat, în anul școlar trecut, încă două reușite în colaborarea cu partenerii de pe continent.