Prorectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Livia Bandici, a fost desemnată să facă parte din Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI).

Prorectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Livia Bandici, a fost desemnată să facă parte din Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI).
Marți, 11 februarie, de la ora 10.00, CONAF Bihor (Confederația pentru Antreprenoriat Feminin din România) organizează un eveniment constând într-un concurs de planuri de afaceri dedicat elevilor de liceu, Maratonul pentru educație antreprenorială, care va avea loc la Teatrul Regina Maria din Oradea.
Universitatea din Oradea a pășit în viitor. Printr-un parteneriat cu o firmă privată instituția aduce în sălile de curs și în laboratoare cele mai noi tehnologii puse în slujba învățării. Realitatea virtuală și realitatea augmentată pot deveni medii de lucru familiare profesorilor și studenților orădeni.
A absolvit studii universitare de Biologie dar, în cele din urmă, s-a întors la ceea ce știa că-i este destin, muzica. Manuela Bumb este studentă la Facultatea de Arte a Universității din Oradea și, numai în ultimele două luni, a adunat nouă diplome la concursuri internaționale de pian.
Coordonați de profesoara Florica Gabor, micii ecologiști de la Cercul de Acvaristică Beiuș și Palatul Copiilor Oradea au lăsat joaca pentru a crea eseuri, colaje, machete și desene cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede.
Liceenii bihoreni, din clasele a X-a sau a XI-a, pot candida, până pe 17 februarie 2025, pentru burse de studiu oferite de United World Colleges, o mișcare globală care promovează excelența academică și dezvoltarea personală într-un mediu internațional.
O nouă lucrare, extrem de interesantă, a cadrelor didactice de la Facultatea de Științe Socio-Umane a fost lansată. Volumul abordează aspecte inedite ce țin de educația incluzivă, relația acesteia cu educația digitală și cum anume poate ajuta tehnologia în recuperarea copiilor cu cerințe educative speciale.
Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului aduce în atenția publică și soarta Evei Heyman, fetița de 13 ani victimă a lagărului de exterminare, în amintirea căreia a fost reabilitată clădirea de patrimoniu în care a locuit și pentru a marca ziua sa de naștere, 13 februarie, se vor derula activități de educație muzeală pentru elevi sub genericul „Cine a fost Eva Heyman?”.
Dincolo de o lecție obișnuită de istorie, copiii de la Centrele de Zi din subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea au avut ocazia să înțeleagă contextul Micii Uniri, dar și să celebreze curajul și spiritul unității.
În 22 ianuarie 2025, la CSEI „Orizont” Oradea, Structura Tileagd a avut loc activitatea extracuriculară dedicată unui moment esențial din istoria României: Unirea Principatelor Române și formarea statului modern, cu accent pe figura domnitorului Alexandru Ioan Cuza.