Legenda spune că Talos a fost un automat, un robot, făurit din bronz de zeul Hefaistos, la porunca lui Zeus, pentru a o apăra pe prințesa cretană Europa de cei care doreau să o răpească.

Legenda spune că Talos a fost un automat, un robot, făurit din bronz de zeul Hefaistos, la porunca lui Zeus, pentru a o apăra pe prințesa cretană Europa de cei care doreau să o răpească.
Pentru a dezvolta competențele necesare celor care se ocupă de cei mai mici copii din sistemul de învățământ bihorean, Casa Corpului Didactic (CCD) a Județului Bihor a demarat, în această lună, seria a 4-a a cursului acreditat intitulat „Abilitare curriculară pentru educație timpurie”.
Universitatea din Oradea are nu mai puțin de 30 de „ambasadori și ambasadoare” noi. Studenții s-au pregătit pentru a le vorbi liceenilor despre studenție și avantajele de a avea o diplomă universitară.
Zeci de copii de la Școala Gimnazială nr. 1 din Sântandrei au avut oportunitatea de a descoperi lumea fascinantă a artelor în cadrul evenimentului „Ziua porților deschise spre artă și educație”, a Școlii de Arte „Francisc Hubic” din cadrul Centrului de Cultură al Județului Bihor.
La finele săptămânii trecute, s-a desfășurat principala activitate din cadrul proiectului „Pași spre viitor”. Organizat de Asociația Educa-Teen, Primăria Municipiului Beiuș și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, evenimentul a fost găzduit chiar de unitatea școlară menționată și sponsorizat de: European Food International, Certinvest, Velta Prod și Aliro Biofunghi.
Universitatea din Oradea omagiază, încă odată, bicentenarul nașterii „Crăișorului Munților”, Avram Iancu. De această dată, figura legendarului erou al moților va fi evocată în școlile din Bihor prin intermediul unui proiect cu participare internațională.
Asociația Culturală „Teatrul de Copii”, în parteneriat cu Centrul de Cultură al Județului Bihor, Școala de Arte „Francisc Hubic” și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” continuă desfășurarea proiectului cultural „100&1 de povești”.
În perioada 14-19 octombrie, sub mottoul „Fă Europa să strălucească!”, s-a desfășurat cea de-a opta ediție a Zilelor Erasmus. Conform site-ului #ErasmusDays, „toți cei implicați în programul Erasmus+” au fost invitați „să organizeze evenimente digitale și/sau fizice.
La Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei - a cărei conducere este compusă din prof. ing. Adrian Ioan Gruie și prof. Cristian Constantin Vieriu, director adjunct - a avut loc lansarea unui nou proiect Ersamus+, care se va derula în această instituție de învățământ.
Peste 70 de elevi, studenți și cadre didactice s-au adunat miercuri, 16 octombrie, în campusul central al Universității din Oradea, pentru a lua parte la o acțiune de plantare derulată sub auspiciile EU GREEN.