Consolidarea relaţiilor economice între Canada şi România Investitorii canadieni, interesaţi şi atraşi de mediul de afaceri din Bihor
Timp de două zile, 13 şi 14 martie a.c., o delegaţie a Ambasadei Canadei în România efectuează o vizită de lucru în judeţul Bihor, evenimentul fiind organizat de Federaţia Patronilor Bihor la solicitarea Excelenţei Sale, Doamna Ambasador al Canadei la Bucureşti, Marta Moszczenska. Alături de doamna Marta Moszczenska sunt prezenţi domnii Francois Lasalle şi Octavian Bonea - consilieri comerciali, şi doamna Corina Stănescu - asistent consilier comercial.
Ieri, la Hotelul Continental din Oradea, delegaţia Ambasadei Canadei în România s-a întâlnit cu membri ai Federaţiei Patronilor Bihor şi alţi oameni de afaceri din judeţ, cu reprezentanţi ai Primăriei Oradea şi ai Federaţiei Patronilor Bihor. Din partea Ambasadei Canadei în România s-au prezentat obiectivele vizitei de lucru în Bihor, potenţialul, stadiul şi perspectivele relaţiilor comerciale între Canada şi România, al promovării investiţiilor pe care oamenii de afaceri canadieni le pot face în România, inclusiv în judeţul Bihor.
De altfel, la conferinţa de presă ce a avut loc ieri, la Hotelul Continental din Oradea, Doamna Ambasador Marta Moszczenska avea să remarce că această primă vizită la Oradea se înscrie într-un proiect amplu de vizitare a mai multor judeţe din România pentru a se promova firmele canadiene, obiectivul principal fiind consolidarea relaţiilor economice şi comericale între Canada şi România. "Vrem să vedem şi să cunoaştem oameni de afaceri români, pentru că vom avea mai multe investiţii în România, iar pe lângă cele existente în Bihor dorim să fie mai multe" - a precizat Excelenţa Sa Marta Moszczenska.
Cât priveşte prezenţa investiţiilor canadiene în România, există aproximativ 30 de firme, iar legislaţia românească, s-a apreciat în cadrul conferinţei de presă, este favorabilă multor investitori. România devine tot mai atrăgătoare investitorilor canadieni, după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. "Avem, aşadar, speranţe mari că schimburile comerciale cu România vor creşte. Deja, a mai spus Doamna Ambasador, există cereri ale firmelor canadiene pentru a investi şi colabora în România".
Ca o remarcă, în cadrul conferinţei de presă, s-a specificat că 90% din exportul Canadei pe plan mondial este pe pieţele SUA, Chinei, Japoniei, Germaniei şi Marii Britanii, diferenţa fiind pe alte zone. În acest context, s-a precizat, este o provocare pentru a determina companii canadiene să exporte şi în România, iar pentru România este un semn bun că a atras firme canadiene.
Cât priveşte vizita de lucru în Bihor a delegaţiei Ambasadei Canadei în România, programul include cunoaşterea potenţialului economic al judeţului, întâlniri cu oficialităţile locale şi judeţene, cu reprezentanţi ai Universităţii Oradea, cu investitori locali, care şi-au prezentat, ieri, firmele sau companiile pe care le conduc, dar şi vizite de lucru, ieri la firmele Multistar Prod şi CG&GC, iar astăzi, delegaţia Ambasadei Canadei în România vizitează firmele Weblogic şi S.C. Copacul SRL. Rămâne să vedem ce efect va avea pentru Bihor acest demers al Ambasadei Canadei în România.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.