Un document al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lista plăților compensatorii, suplimentare, de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale în acest an.

Un document al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lista plăților compensatorii, suplimentare, de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale în acest an.
Potrivit unui Proiect de Ordin al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), animalele trebuie identificate înaintea mutării acestora în afara exploataţiei în care s-au născut, dacă aceasta are loc înaintea termenelor prevăzute.
Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță care vizează modificarea și completarea Codului de procedură fiscală și a Codului fiscal, precum și pentru prelungirea unor termene.
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) există, însă, două ajutoare care nu se pot achita până la această dată.
Programele Rabla Clasic și Rabla Plus care vor debuta pe 4 februarie vor avea un buget pentru acest an de 1,24 miliarde lei, cel mai mare buget alocat din istoria programelor (fără suplimentări ulterioare).
Proiectul de hotărâre, stabileşte că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) instituie amenzi aspre pentru o serie de contravenții, sancțiunile putând ajunge la 6.000 de lei pentru persoane fizice și până la 30.000 de lei la cele juridice.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) reaminteşte că, începând cu data de 1 martie 2022, înregistrarea în SPV va deveni obligatorie, dată după care comunicarea cu Fiscul se va face exclusiv online, potrivit OG 11/2021.
Contribuabilii pot opta pentru depunerea cererii privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat (Formularul 230) la entitatea nonprofit/unitatea de cult, beneficiară a sumei.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) poate aplica amenzi de până la 40.000 lei crescătorilor de animale şi abatoarelor pentru comercializarea cărnii provenită în urma sacrificărilor de bovine, caprine, ovine, suine, ecvidee.
Noile prevederi au fost introduse prin OUG 130/2021, o dată cu reconsiderarea tratamentului fiscal al tichetelor cadou. Veniturile din alte surse sunt reglementate la capitolul X din Codul fiscal.