A XXVIII-a ediţie şi-a stabilit ierarhia. „Topul firmelor din judeţul Bihor” include companiile bihorene care au înregistrat cele mai bune performanţe economice în anul precedent.

Reamintim că top-ul județean al firmelor este structurat pe șapte domenii de activitate: Cercetare - Dezvoltare și High Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ şi Turism, clasamentul judeţean fiind analizat şi validat de o comisie a topului de firme, numită de conducerea Camerei.

„Conform tradiției, în fiecare toamnă, Camera de Comerț și Industrie Bihor acordă distincții celor mai performante companii, care au o importanță majoră în economia județului nostru. Bazat pe o metodologie complexă, implementată unitar în întregul sistem cameral, Topul  firmelor bihorene a ajuns la a XXVIII-a ediție și se bucură în continuare de o largă distribuție în mediile de afaceri din țară și străinătate. La întocmirea clasamentelor au participat în acest an un număr de 27.041 companii care si-au depus bilanțurile contabile în anul precedent, dintre care 3.285 s-au situat pe primele 10 locuri, 1.629 fiind pe podium. Ne aflăm din nou la capătul unui an dificil, care a pus la grea încercare mediul de afaceri din întreaga ţară, testând adaptabilitatea companiilor la realitățile crizei sanitare și ale pandemiei care a afectat întreaga planetă. Sunt provocări cărora generația noastră trebuie sa le facă față multă cu responsabilitate. Dar provocările par să nu se oprească aici. La 12 ani de la criza economică se pare că avem în față o nouă criză globală, de data aceasta una energetică care poate provoca efecte în lanț, afectând diverse domenii de activitate. Consecințele economice și sociale sunt greu de anticipat, dar cu siguranță va fi nevoie de multă înțelepciune, solidaritate și eforturi concertate la nivel european și național pentru susținerea mediului de  afaceri. Autoritățile statului trebuie să ia măsuri ferme pentru echilibrarea balanței, în așa fel încat presiunea să nu fie pusă pe companiile private și așa greu încercate de provocările ultimilor ani. De asemenea, acestea trebuie să asigure predictibilitate legislativă, mai ales în domeniul fiscal, să promoveze investițiile și să acopere lacunele din bugetul de stat printr-o îmbunătățire a colectării și aducerea la suprafață a economiei subterane, asigurând un mediu concurențial corect. În același timp întreaga societate trebuie să se comporte responsabil pentru a traversa cu bine această perioadă dificilă. Continuitatea activităților economice și menținerea locurilor de muncă sunt de importanță vitală. Doresc să adresez felicitările mele, ale Colegiului de conducere și personalului Camerei de Comerț și Industrie Bihor tuturor celor care prin efortul lor au reușit să obțină rezultate deosebite în tot acest context dificil. Dorim sa-i asigurăm că vom face în continuare tot ceea ce ține de organizația noastră pentru a sprijini mediul de afaceri local” - este mesajul preşedintelui Camerei de Comerț și Industrie Bihor, dl. dipl. ing. Ioan Micula.

Reamintim că fiecare Cameră de Comerţ din România trimite la Camera Naţională de comerţ topul firmelor situate pe locurile 1 - 10 la fiecare domeniu, grupă şi clasă de mărime a întreprinderii. Dintre acestea, prin interclasare, rezultă „Topul naţional al firmelor”. Reamintim că la Topul Național al Firmelor, un moment unic și de tradiție, care a crescut împreună cu economia națională, este celebrată munca, reziliența și creativitatea celor mai puternice companii din România.