Spectacolul Niște Zile Ciudate, de Elise Wilk, regia Rareș Budileanu, a fost prezentat la finele lunii septembrie adolescenților din Carei, Zalău, Târgu Mureș și Cluj. Reprezentațiile s-au bucurat de prezența psihologului Ioana Drugaș și au fost urmate de discuții cu liceenii, și părinții lor.

Cu premiera în 10 iulie, pe scena Teatrului Regina Maria, s-a născut spectacolul Niște Zile Ciudate din cadrul proiectului Invizibili, un proiect cofinanțat de AFCN și implementat de Asociația Culturală Teatrul de Copii, alături de partenerul principal, Teatrul Regina Maria.
Invizibili este un proiect care și-a propus să vorbească despre vulnerabilitățile adolescenților, printr-un spectacol de teatru care are ca punct de pornire poveștile lor. Documentarea proiectului a fost determinată de statistici și studii care indică că din peste două milioane de români afectați de depresie, o treime sunt adolescenți cu vârste mai mici de 18 ani, situația înrăutățindu-se în timpul pandemiei Covid-19.
 Adolescenții de la poveștile cărora a pornit acest spectacol au completat o serie de răspunsuri, în formulare google, anonime, alcătuite cu sprijinul psihologului Ioana Drugaș, consiler școlar la Liceul Don Orione, care a participat la întâlnirile cu publicul, după fiecare reprezentație în cadrul sesiunilor de Q&A. Proiectul și-a atins astfel scopul de a genera dialoguri pe teme tabu și de a sprijini adolescenții prin oferirea unor noi perspective asupra problemelor cu care se confruntă. Astfel, tema depresiei în rândul tinerilor a reflectat subteme ca: neacceptarea propriei persoane și dezvoltarea complexelor de inferioritate; lipsa sentimentului de apartenență la grup și/sau familie; introversia și comunicarea fragmentară, confuzia și temerile intime legate de identitatea de gen.
Textul scris de Elise Wilk și montat la Oradea de Rareș Budileanu, reflectă subiectele amintite, fără a livra soluții, în încercarea de a construi un cadru proprice dialogului, în care adolescentul să vrea și să poată să-și facă vocea auzită, prin discuțiile care au urmat fiecărei reprezentații.
Și pentru a le da un plus de curaj, înaintea fiecărui spectacol, publicul a urmărit o proiecție video în care mărturisiri din cadrul documentării erau transmise de liceeni care au participat la workshopul susținut în cadrul proiectului de trainerul Adrian Ștefănuți, la Centrul Cultural Carei.
 Niște Zile Ciudate s-a jucat în data de 22 septembrie la Teatrul Municipal Carei, în 23 septembrie la Casa Municipală de Cultură Zalău, în 25 septembrie la Teatrul Ariel din Târgu Mureș, și în 26 septembrie la Reactor de Creație și Experiment Cluj-Napoca. Acest turneu a fost posibil cu sprijinul partenerilor: Teatrul Regina Maria, Centrul Cultural Carei, Asociația Pro Teatru Zalău, Asociația Incubator 13 și MiniReactor Cluj. Peste 450 de tineri au aplaudat performance-ul actorilor Giorgiana Coman, Eugen Neag, Alina Vicoveanu, George Dometi, Denisa Vlad și David Constantinescu. De fiecare data cei din public au ales să rămână la discuțiile cu psihologul și echipa artistică, concluzionând, fără excepție: nu se simt ascultați, auziți, înțeleși, nici măcar când aleg să vorbească. Și, de cele mai multe ori, decid să „comunice” prin tăcere.
În această toamnă, la închiderea proiectului, Niște Zile Ciudate intră în repertoriul Teatrului Regina Maria și tinerii care au ratat premiera din vară, vor fi invitați în sala de spectacol, să (se) vadă, să (se) asculte, să se facă auziți...