În sala de concerte „Enescu-Bartok” a Filarmonicii de Stat Oradea, joi seara, a avut loc debutul noii stagiuni muzicale (2017-2018). Astfel, într-o atmosferă de zile mari şi cu un public numeros, s-a desfăşurat primul concert simfonic din această stagiune, care l-a avut la pupitrul dirijoral pe maestrul Romeo Rîmbu. Solistul invitat al concertului a fost reputatul pianist Horia Mihail.

După opt ani de activitate în funcția de director al Filarmonicii de Stat Oradea, Todor Albert a predat ștafeta conducerii lui Meleg Vilmos. Înainte de concert, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, a urcat pe scenă pentru a-i mulțumi lui Todor pentru cele două mandate petrecute la Filarmonică, după care a fost prezentat publicului noul manager al instituției, Meleg Vilmos, actor și regizor, fost director artistic al trupei Szigligeti. Noua stagiune a debutat sub bagheta maestrului Romeo Rîmbu, dirijorul permanent al Filarmonicii de Stat Oradea, cu un program care a cuprins Rapsodia Română (G. Enescu), Concertul pentru pian şi orchestră în La minor, de E. Grieg, şi Tablouri dintr-o expoziţie, de M. Musorgski - M. Ravel. Solistul invitat a fost reputatul pianist Horia Mihail. Artistul e cunoscut nu numai pentru interpretările sale de o valoare unică, dar şi pentru proiectele sale de mare anvergură, prin care promovează adevăratele valori ale muzicii culte.

„A fost un concert reușit. Suntem încântați că, deja, numărul abonaților este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda creșterii ușoare a prețurilor, ceea ce demonstrează trendul ascendent al acestei instituții de cultură”, ne-a declarat Vasile Foica, directorul artistic al Filarmonicii orădene.

În această stagiune, biletele şi abonamentele sunt mai scumpe, însă preţul lor este acoperit cu o ofertă mai bogată de spectacole. Concret, abonaţii au acces la 43 de concerte în loc de 38, fiind incluse de acum şi cinci concerte camerale, iar preţul abonamentului este între 250 de lei şi 450, cu 50 de lei mai scump decât în stagiunea trecută. În ce priveşte biletele, preţul a crescut cu 5 lei. Astfel, prețurile sunt situate între 15 şi 35 de lei, în loc de 10-25 de lei. Rămân neschimbate preţurile pentru studenţi şi elevi care îşi pot achiziţiona în continuare bilete cu 10 lei sau abonamente cu 200 de lei pe stagiune.