„Expoziţia Patrimoniu recuperat. Obiecte nou intrate în colecțiile Muzeului Țării Crișurilor (2020-2023)” va mai rămâne deschisă  pentru vizitare la sediul instituției din str. Armatei Române nr.1/A până la finalul lunii decembrie.

 

„Reamintim publicului că expoziția prezintă o parte dintre cele mai valoroase bunuri intrate în ultimii ani în patrimoniul Muzeului Țării Crișurilor (MŢC), care provin din achiziții, donații, săpături arheologice sau descoperiri întâmplătoare”, se arată într-un comunicat al Muzeului.

Printre cele mai importante artefacte amintim: piesele de aur din mormântul eneolitic descoperit la Biharea; tezaurul monetar Săldăbagiu de Munte, ce cuprinde monede din aur și argint din vremea lui Matia Corvin (1458-1490); tezaurul monetar Leș (comuna Nojorid), format din 5.066 de monede din argint datând din prima jumătate a sec. al XVI-lea; eșantionul de blană de mamut lânos (Mammuthus primigenius) din Siberia; fragmentul de mandibulă de rinocer lânos (Coelodonta antiquitatis), provenit de la balastiera Roșiori (jud. Bihor); fragmentele de craniu aparținând unei specii de aligator din Eocen (Diplocynodon kochi); obiecte de artă decorativă, cărți poștale, recipiente și instrumentar farmaceutic, piese din perioada comunistă, precum și diferite alte obiecte de utilitate din lumea satului bihorean.

Program de vizitare: marți-duminică, orele 9.00-17.00.