Farmaciile din apropierea Spitalului Clinic Judeţean din Oradea nu sunt frecventate doar de locuitorii din zonă, ci şi de unii bolnavi internaţi în unitatea medicală. De aici oamenii îşi cumpără medicamentele pe care ar trebui să le primească în spital, chiar şi pansamente, dar conducerea unităţii spitaliceşti spune că pentru moment nu poate fi vorba de aşa ceva, argumentând că farmacia spitalului are pe stoc medicamentele necesare.
Controverse
Poliţia concediilor medicale nemulţumeşte medicii de familie
Dacă în anul 2008, în judeţul Bihor au fost înregistrate 123.684 de concedii medicale, pe parcursul anului trecut numărul acestora a scăzut, ajungând la 114.185. Aproximativ 70% dintre acestea au fost recomandate de medicii de familie, iar cele mai frecvente diagnostice date au fost infecţii acute ale căilor respiratorii, bronşită, faringită, spondiloză, hipertensiune arterială sau colecistită.
- 08 Iunie 2010
- Citeste
Vacanţe sub semnul crizei pe calea ferată - Biletele de tren cu reducere dacă sunt cumpărate din timp
La startul sezonului de concedii, CFR divizia Călători a pus în aplicare un sistem de reducere a tarifelor inspirat din transporturile aeriene. Astfel, dacă ştiţi exact perioada în care vă veţi petrece concediul, este bine să vă cumpăraţi bilete cât mai repede, pentru că reducerile sunt importante, între 5% şi 13%.
- 08 Iunie 2010
- Citeste
Când vii cu salvarea de ce pleci cu dricul?!
Încotro se îndreaptă sistemul sanitar sau, mai bine zis, cât timp va mai rezista presiunilor şi deficienţelor cu care se confruntă e greu de zis, dar cert este că problemele nu sunt nici pe departe soluţionate. Medicii preferă să profeseze în străinătate, unde primesc salarii cu multe zerouri, în timp ce în ţară bolnavii şi pacienţii, dar în special aparţinătorii acestora nu mai sunt la fel de siguri pe calitatea actului medical. Două cazuri petrecute recent în Oradea au relevat o realitate cruntă a ceea ce se poate întâmpla în spitale.
- 08 Iunie 2010
- Citeste
Hora locală
- 07 Iunie 2010
- Citeste
Hora locală
- 31 Mai 2010
- Citeste
Coafarea erorii (II)
Când afirmi că economia subterană reprezintă 40% din economia ţării, dar nu te atingi de ea, îi protejezi pe hoţi, în schimb, le dai în cap celor care muncesc şi trăiesc modest dintr-un salariu, aceasta se cheamă guvernare cu bună intenţie sau doar fuşereală de formă sau coafarea erorii?
- 29 Mai 2010
- Citeste
Fantomele imobiliare bântuie prin Budureasa
Interesele imobiliare din jurul Parcului Natural Apuseni sunt pe cale să reaprindă un scandal ecologic. Astăzi va avea loc la Primăria Budureasa o şedinţă extraordinară în care consilierii locali vor trebui să aprobe mai multe Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), prin care să se stabilească noi perimetre intravilane. Ecologiştii bihoreni avertizează însă că, în spatele manevrei aparent legale, se încearcă crearea unui precedent prin care se va da tonul construirii haotice în inima unui teritoriu protejat prin lege.
- 28 Mai 2010
- Citeste
Coafarea erorii (I)
Suntem o ţară mediu populată. Avem una dintre ţările cu maximă completitudine (la această dimensiune medie) de condiţii naturale şi cu rezonabile resurse energetice şi minerale. Am ajuns în situaţia ca imensa majoritate a populaţiei să trăiască în sărăcie şi să vindem viitorul copiilor pentru a potoli maţele prezentului. Cum s-a ajuns aici?
- 28 Mai 2010
- Citeste
Puşca şi cureaua strânsă
De ce le-a fost mai frică românilor tot nu au scăpat. Doar prin simpla reducere a cheltuielilor bugetare, pariul cu FMI pe marginea încadrării în deficitul prognozat e departe de a fi câştigat. Diminuarea veniturilor unei treimi din populaţia României va declanşa, la rândul ei, firescul instinct de conservare al scăderii consumului şi contracţia mediului de afaceri autohton.
- 27 Mai 2010
- Citeste
Crişana Digitală

