Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita a organizat, la sfârșitul lunii trecute, un eveniment inedit care a avut ca scop creșterea stării de bine la nivelul unității școlare. Evenimentul s-a bucurat de prezența fondatoarei institutului Transylvania College, Simona Baciu.

 

Ca prim pas, conducerea școlii a realizat un parteneriat cu InIm Institute din Cluj-Napoca, reprezentat de Simona Baciu președinte și fondator al institutului Transylvania College. Alături de echipa ei, Simona Baciu a reușit pe parcursul cursului „Starea de bine a profesorului: o călătorie conștientă”, să contribuie semnificativ la dezvoltarea stării de bine din școală, la dezvoltarea inteligenței emoționale, înțelepciunii, solidarității și rezilienței.

Evenimentul s-a finalizat printr-o dezbatere cu tema „Soluții pentru implementarea unor strategii de susținere a stării de bine în sistemul educațional românesc”. La ea au participat Simona Baciu, alături de Sabina Pop - trainer în cadrul InIm Institute, prof. dr. Alin Ștefănuț - director al Casei Corpului Didactic (CCD) Bihor, Florina Szabo - profesor metodist la CCD Bihor, Elena-Maria Erdely - inspector al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Dorin Culic - vicepreședintele Asociației Firmelor Bihorene, prof. dr. Ioan Bogdan Pop - directorul Colegiului Național „Octavian Goga” (alături de șapte profesori din cadrul colegiului), Mariana Ardelean - director al Grădiniței Marghita, Ramona Nandra - profesor la Liceul Tehnologic Popești, învățători și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale Abram și ai Școlii Gimnaziale Balc, reprezentanți ai părinților, ai consiliului de administrație al liceului, ai mediului antreprenorial local și majoritatea cadrelor didactice ale Liceului Tehnologic Horea.

„Am avut ocazia să discut cu cadre didactice implicate activ și responsabil în ceea ce înseamnă propria traiectorie profesională, conștiente că starea din sala de clasă și energia pe care o transmit au un impact semnificativ în viața elevilor. Din multele aspecte pozitive care s-au spus în cadrul dezbaterii, am reținut, între altele, că schimbarea este în fiecare dintre noi și că ea se poate produce doar dacă există implicare asumată din partea fiecăruia dintre cei care sunt, într-un fel sau altul, parte a sistemului educațional”, a spus Alin Ștefănuț, care a fost completat de prof. dr. Remus Mircea Sabău, directorul Liceului Tehnologic Horea Marghita: „Apreciez dorința de schimbare a tuturor celor prezenți la dezbatere în favoarea dezvoltării resursei umane din educație și bineînțeles a beneficiarilor direcți ai acesteia - copiii noștri. Am încredere că acest prim pas pe care l-am realizat împreună cu colegii mei s-a costituit într-un „bulgăre de zăpadă” care odată rostogolit va aduna tot mai mulți oameni din toate domeniile și care, prin asumare și implicare, vor produce, ceea ce ne dorim cu toții, reformarea sistemului educațional românesc”.