AUR surclasează tot ce e clasă politică în România. Ai lui Simion au, nu unul, ci doi candidați pentru primăria Bucureștiului! Gușă e dat drept „candidatul paralel”. După „statul paralel”, asta ne mai lipsea! * Ce ți-e și cu intelectualii ăștia! Mihail Neamțu, mai nou candidatul AUR pentru Parlamentul European, are un palmares politic impresionant, a trecut prin patru partide: Noua Republică, PMP, PNL, AUR. Să fie „traseiștii” cei mai calificați politicieni români pentru „naveta” de Bruxelles? Poate. Acolo, oricum nu-i cunoaște nimeni. * Clarvăzătoarea Șoșo a anunțat că va fi ucisă pe 18 aprilie. Numa` mâine nu-i poimâine... Ce mai poate inventa? Asta înseamnă să fii patriot adevărat, gata să îți dai viața pentru câteva zecimi de procent electoral în plus! * Ce-au ajuns! Râde și Geoană de PSDNL. Eternul candidat independent zice că-l „pufnește râsul” când vine vorba de alianța la putere. Dacă nu ne-au scos din foame, ba dimpotrivă, au reușit cel puțin să ne binedispună. * Lui Geoană îi dă mâna să râdă. Cel mai recent sondaj de opinie îl plasează în fruntea plutonului aspiranților la președinție. După el vin: Simion, Drulă, Șoșoacă și, la mare distanță, Ciolacu și Ciucă. Efectul sărăciei. Liderii PSDNL au aproape 20% de procente. Împreună! La așa „scor”, te și miri că mai au puterea în partidele lor. * SRI „investește” 4,6 milioane de euro, bani din PNRR!, într-un hotel din Băile Olănești. Discret, departe de tumultul marilor stațiuni, băieții și fetele cu ochi albaștri au nevoie de relaxare în circuit închis. Ca să vezi, doar serviciile ne mai lansează economia! * Ramona Ioana de Bruynseels nu mai vrea să fie nici de Bruxelles. Independenta lui domn` profesor Voiculescu a decis să candideze pentru postul de primar al Sectorului 1. Cinste acestor patrioți! Să dai capitala Europei pe numai o parte din capitala țării tale, arată că-ți iubești cu adevărat patria! * Fiindcă e verificat în timp, Piedone a adoptat modelul Iliescu. E sărac... și cinstit!?

Firea a fost lovită (iar) de sindromul Ceaușescu

* Modelul Iohannis face ravagii. O firmă, de casă s-ar zice, nu de sector, i-a plătit primarului Robert Negoiță vreo 50.000 de euro, pentru plimbări, cazări și automobile elegante, luate în chirie. În două luni, primarul de la Sectorul 3 a vizitat nu mai puțin de cinci orașe mari: Ankara, Atena, Viena... Schimb de experiență. Doar că rezultatele întârzie să se vadă. Nu-i bai, poate în viitorul mandat! PS Pe surse, Robert Negoiță redevine social-democrat. Pentru el PSD-ul e un fel de autogară, vine și pleacă după bunul său plac. Păi, dacă i se permite... * Emil Boc a fost în piața de vechituri. În raidul său prin „Oser”, primarul Clujului a fost însoțit de europarlamentarul Daniel Buda și vicele Dan Tarcea. Care pe care îl puse la vânzare? * Comisiile Camerei Deputaților lucrează de acasă. E pandemie? Mai rău, e campanie! Alfred Simonis, președintele Camerei, ne asigură că, totuși, se muncește... Pe rupte și pe același salariu, evident. Că domniile lor o duc greu, se știe. * Firea a fost lovită (iar) de sindromul Ceaușescu. Ar pleca, dar PSD nu poate fără ea, cum nici ea nu poate fără partid. Abia realeasă în funcția de președinte al organizației bucureștene a social-democraților, fosta primăriță le-ar fi spus colegilor că, pentru ea, „ca om, retragerea din viața politică ar fi fost opțiunea corectă”. Dar, vezi Doamne, această alegere n-ar fi fost „corectă față de colegi și față de politicianul Firea”. Avem deci două persoane cu aceeași identitate, omul Gabriela Firea și politicianul Gabriela Firea. În acest caz, e clar că avem o problemă. Nu două? * Cîrstoiu n-a avut de lucru, i-a trebuit lui candidatură?! Aventura asta politică o să-l coste cât nu face și, după cum arată sondajele, pe degeaba! Un pacient l-a căutat la spital. Firește (mă rog, firește pentru România) a fost trimis la clinica privată a soției candidatului PSDNL. Tratat aici, de însuși Cătălin Cârstoiu, asiguratul a achitat 750 de lei. Bonul a fost emis de o altă entitate fiscală decât cea căreia știa pacientul că i se adresase. Conflictul de interese, dat de plimbarea pacienților între spital și clinicile private, e o realitate cotidiană în România zilelor noastre, o bubă pe care nimeni nu vrea să o spargă. Doar că, în cazul lui Cîrstoiu, chiar dă cum nu se poate mai prost. Imaginați-vă că te duci la el, ajuns primar, să-ți repare strada, iar el te trimite la firma soției lui și, desigur, te taxează! Nu contează, doctorul boxează. * „Încă”, fiindcă au început să se audă voci care spun că acest candidat trebuie înlocuit acum, până nu e mult prea târziu. Însuși președintele PSD a zis că „momentan” candidatul unic al PSD și PNL e Cîrstoiu. Și așa ne bate-un gând, dom` Ciolacu, momentan, dar până când?

Câte tumbe poate să facă Rareș Bogdan?

* Plictisit de argumente, Piedone a trecut la limbajul de bulău. „Ești un arogant, un cerșetor, păcălitor și șmecher”, i-a transmis candidatul lui Nicușor Dan, acuzându-l chiar că a primit „un cadou” de 500.000 de euro. Neicușorul, bietul de el, și arogant și cerșetor, nu-i puțin contradictor? * Câte tumbe poate să facă Rareș Bogdan? Cât vrea el! Mâncătorul de pesediști, de până mai ieri, ne-a anunțat o alianță cu PSD pe termen lung. Zece ani! Cu executare și cu o condiție, să fie Ciucă „vioara întâi”. O nenorocire nu vine niciodată singură. Partid unic, condus de Ciucă? Lovitură de măciucă! * Așa cum îi șade bine unui ardelean, președintele nostru numa` stă, nu cugetă! Klaus Iohannis a descoperit că „30% din populație se află sub nivelul minim de alfabetizare financiară”. Cică ăsta ar fi motivul pentru care românii nu economisesc. Cum să fii președintele unei țări și să te afli atât de departe de realitatea ei. Werner, românii nu economisesc că n-au ce! Abia își duc, sărmanii, traiul de la o leafă la alta. O plombă, o pereche de ochelari, chiar și întreținerea ori o altă cheltuială neprevăzută au efecte catastrofice asupra bugetelor celor mai mulți dintre noi. E trist cât de bine ești plătit tu, fiind atât de habarnist! * Complimente de campanie. Cîrstoiu l-a comparat pe Piedone cu purcelușul Peppa Pig. Să vezi ce-o râma ăsta prin procentele doctorului! Au să descopere în el „Mistrețul cu colți de argint”. * Marele succes al guvernării de stânga-dreapta (care va deveni, azi-mâine, al partidelor suveraniste) e că ne-a dus la sapă de lemn. Până să trăim mai bine, am ajuns să plătim mai mult, pe un iepuraș de ciocolată, decât englezii! Și ministrul Boloș n-are nicio explicație... Avem deja prețuri ca-n zona euro și salarii ca-n... Rusia. Te și bate gândul c-am fi victimele unui experiment neinspirat, cineva s-a gândit că șocul trecerii la moneda unică europeană ar fi mai mic dacă, în prealabil, am fi învățați cu costurile vieții occidentale. PNRR-ul, despre care ni s-a spus că e mană cerească, că ne va salva, a îmbogățit doar pe câțiva. Plus că se duc banii pe prostii. Hai c-am feștelit-o și pe asta!

Amorul platonic al Șoșoanei

* Mai sunt și vești bune. Valery Kuzmin, amorul platonic al Șoșoanei, ambasadorul tiranului de la Kremlin în România, s-a cărat acasă. Cum orice minune ține trei zile, vine altul în locul lui, fiți liniștiți. Dar tot e mai bine să ai, de la ruși, ambasador, decât guvernator. * La Cadastru e dezastru. Un proiect european de 200 de milioane de euro, bani alocați înregistrării proprietăților de la țară, a fost ratat de o echipă de „specialiști”. În ultimii cinci ani, ratalăii ăștia au fost plătiți cu 1.000 de euro pe lună! Cea mai mare pedeapsă pentru ei ar fi să fie puși să aducă banii înapoi... Din pământ, din piatră seacă! * „Ca la noi...” Rectorul ales al Universității „Aurel Vlaicu”, de la Arad, Tudor Cilan, l-a exmatriculat pe studentul Tudor Cilan. Cum se poate una ca asta?! Păi, era vorba de una și aceeași persoană. Conf. univ. dr. Tudor Cilan a ajuns rector în timp ce era și student. Sesizând absurdul situației și, mai ales, conflictul de interese, rectorul s-a dat afară pe el însuși de la facultate. „România educată” începe să producă efecte. Nu e departe ziua în care universitarii noștri își vor da în vileag, ei înșiși, plagiatele. *

Firea și Fierea