Laptopurile pentru gaming sunt mai compacte și mai puternice ca niciodată. Nu va fi greu să găsiți pe piață laptopuri de gaming care au GPU-uri de generație nouă în interiorul lor și CPU-uri puternice. Performanța, portabilitatea, prețul și satisfacția generală a jocurilor sunt toate considerentele esențiale care au intrat în această listă cu cele mai bune branduri de laptopuri de gaming. Indiferent pentru ce căutați, este esențial să găsiți laptopul potrivit pentru dumneavoastră. Există o mulțime de branduri solide de laptopuri de gaming, precum Lenovo Legion, ROG sau Alienware și trebuie să le cunoașteți înainte de a face o alegere.

Asus

Înființată în 1989, compania chineză de calculatoare Asus produce desktopuri, laptopuri, notebookuri, telefoane mobile și diverse componente hardware. În 2006, Asus a lansat Republic of Gamers (ROG), un brand care cuprinde o gamă de hardware pentru computere, computere personale, periferice și accesorii orientate în primul rând către jocurile pe computer. Gama ROG include desktopuri și laptopuri cu specificații înalte. Majoritatea laptopurilor de gaming de la ROG sunt bine construite, ușoare și au o tonă de putere.

Lenovo Legion

Lenovo Group Limited, adesea prescurtat la Lenovo, este o companie multinațională de tehnologie chinezo-americană specializată în proiectarea, fabricarea și comercializarea de electronice de larg consum, computere personale, software, soluții de afaceri și alte servicii conexe. Una dintre liniile lor de produse, Lenovo Legion, include laptopuri pentru jocuri. În timpul CES 2017, Lenovo a prezentat Lenovo Legion, o serie de laptopuri care vizează performanța în jocuri. Printre dezvăluiri s-au numărat Lenovo Legion Y520 și Legion Y720, laptopuri de gaming binevenite, fiecare având procesoare Intel de bază, grafică Nvidia și iluminare de fundal roșie opțională, păstrând tastatura vizibilă până târziu în noapte. Lenovo Legion Y520 și Lenovo Legion Y720 nu mai sunt comercializate, dar poți opta pentru Lenovo Legion 5 Pro, cea mai nouă iterație a companiei.

Alienware

Alienware, fondată în 1996, este o filială americană de hardware de computer a Dell . Gama lor de produse este dedicată computerelor de gaming, cele mai recunoscute pentru design-urile lor cu tematică extraterestră. În ultimul deceniu, Alienware a oferit produse inovatoare, cum ar fi laptopuri portabile de gaming și platforme de gaming robuste. Au dublat conceptul de hardware robust, dar puternic pentru laptopuri, care a dat roade. Cea mai recentă versiune de laptop pentru jocuri Alienware, X17, oferă o experiență plăcută de joc 4K/120Hz pe un panou de 17,3 inchi. Acest tip de ieșire este posibil datorită unui GPU Nvidia RTX 3080, a 16 GB de memorie și a unui procesor Intel Core-i7.

Razer

Razer, compania multinațională de tehnologie din Singapore-American, proiectează, dezvoltă și vinde electronice de larg consum, cu un accent puternic pe jocuri. Fondat în urmă cu peste cincisprezece ani, Razer nu este străin de scena jocurilor pentru PC. Logoul său emblematic de șarpe verde cu trei capete este recunoscut instantaneu în comunitățile globale de jocuri și eSports. Hardware-ul Razer include în principal periferice de gaming de înaltă performanță și laptopuri pentru gaming. Razer Blade a fost constant în discuția pentru cele mai bune laptopuri de gaming de la lansarea primului Razer Blade în 2012 , lăudându-se cu cel mai subțire laptop de gaming din lume la acea vreme.

MSI

Micro-Stat International Co., sau pe scurt MSI, este o corporație multinațională din Taiwan pentru tehnologia informației. Ei proiectează, dezvoltă și furnizează hardware de computer și produse și servicii conexe. În 2015, MSI a sărit pe piața laptopurilor de gaming și a decolat. Până în 2016, MSI a fost considerat unul dintre cei mai mari furnizori de laptopuri de gaming, iar în 2018 au fost evaluați drept cel mai bun brand de laptopuri de gaming de către Laptop Mag.

De la Lenovo Legion Y520 și Razer Blade 2012 și până la laptopurile actuale, tehnologia a evoluat foarte mult, iar laptopurile de gaming au devenit din ce în ce mai performante și mai futuriste. Poate fi dificil să alegi unul, dar nu vei da greși dacă vei opta pentru unul din brandurile de mai sus.