Tinerii ecologişti au decis:
Malul Crişului va fi verde sau nu va fi deloc!
Timp de câteva ore, ieri, membrii Clubului de Mediu pentru Tineret, împreună cu voluntari din cadrul fundaţiei Ecotop din Oradea, precum şi numeroşi elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ implicate în proiectul intitulat "De ce să lăsăm malul Crişului verde?" au participat la o nouă acţiune dedicată "Zilei Mondiale a Apei". Astfel, în centrul urbei, pe pasarela pietonală din Parcul Libertăţii, au fost expuse peste 170 de picturi şi desene reprezentând modul în care ar trebui să arate Crişul Repede. Tinerii le-au împărţit celor care au traversat pasarela pliante cu informaţii referitoare la apă şi la consecinţele care pot decurge din betonarea malurilor Crişului. De asemenea, aceştia au transmis mesajul că întreaga comunitate trebuie să înţeleagă că malurile Crişului Repede e bine să rămână aşa cum sunt şi că omul nu trebuie să intervină în circuitul naturii, ci, dimpotrivă, să conştientizeze că are nevoie de un mediu sănătos, curat, un loc în care să meargă cu drag sau pe care să-l privească cu drag. Toţi participanţii la acţiune au fost răsplătiţi de către organizatori cu diplome.
Expoziţia a fost realizată de Fundaţia Ecotop, din Oradea, în colaborare cu Clubul de Mediu pentru Tineret şi cu câteva unităţi de învăţământ din municipiu: Şcolile "Andrei Mureşanu", "Ion Bogdan", "Oltea Doamna", Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8, respectiv Grădiniţa nr. 9, din Oradea.
"Tema a fost inspirată din controversatul proiect de amenajare a porţiunii dintre podurile Dacia şi Ferdinand. Atât elevii, cât şi alte persoane din comunitate trebuie să înţeleagă că malurile Crişului Repede trebuie să rămână aşa cum sunt. Omul nu trebuie să intervină în circuitul naturii, ci, dimpotrivă, trebuie să conştientizeze faptul că avem nevoie de un mediu sănătos, curat, un loc în care să mergem cu drag sau, de ce nu, pe care să-l privim cu drag", a precizat Eleonora Mircescu, preşedintele Fundaţiei Ecotop Oradea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.