Unitatea de învăţământ 5th Gymnasium of Larisa din localitatea Larisa, regiunea Tessalia, a fost, în perioada 4-8 mai a.c., gazda celei de-a şaptea reuniuni, şi ultima, din cadrul Proiectului şcolar multilateral european Comenius "Culture and Environment",  care s-a derulat din noiembrie 2013 până în mai 2015.

Elevii Rebeca Boldor, Radu Chiş, Olivia Crişan (clasa a VI-a) şi Emanuela Boldor (clasa a VII-a), alături de profesoarele Denisa Lucuţa, responsabil proiect, Anca Boldor şi Elena Rengle, membre, s-au deplasat în Republica Elenă pentru a se alătura celor şase instituţii partenere din Turcia, Germania, Letonia, Spania, Franţa şi Grecia, coordonatoare de proiect. Delegaţiile au fost întâmpinate la Primărie de către primarul oraşului Larisa, domnul Kalogiannis, de viceprimarul pentru educaţie, domnul Batzanoulis, de directoarea şcolii gazdă, Delizona Zoi şi de profesori. La şcoală au fost primiţi cu bucurie de elevi şi părinţii acestora, după care copiii s-au îndreptat spre casele unde aveau să locuiască pe timpul derulării acestui proiect.

Următoarele zile, arzătoare, aveau să îi acomodeze în stilul de viaţă elen şi să facă o "incursiune" în cultura şi civilizaţia greacă. Cu toţii au participat la programul intitulat "Cursuri de prezentare a bogăţiilor naturale şi culturale ale Olimpului" de la Centrul Ecologic Elassona, apoi au plecat la pas pe Muntele Olimp pentru a investiga elementele ecologice ale regiunii. De asemenea, s-a vizitat sătucul de aromâni Kokkinopilos, întemeiat în secolul al XII-lea de fermieri aromâni, în care mai locuiesc în prezent aproximativ 150 de suflete, şi s-a admirat arhitectura tradiţională, alături de localul numit în aromână atât de românesc "La Noi". Într-una dintre zile au mers către Meteora, cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, după Sfântul Munte Athos, înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, vizitând mănăstirea Marele Meteor, cea mai mare dintre mănăstirile situate în Meteora.

De acolo paşii s-au îndreptat spre lacul Plastira, un lac artificial "hrănit de râul Tavropos" şi unul dintre cele mai mari lacuri artificiale de pe teritoriul Eladei, ajungând în satul Velika de pe coasta Mării Egee, unde copiii au făcut o baie în apa înviorătoare şi au cules pietre albe pure cu forme uimitor de rotunde. Nu în ultimul rând, s-a "descoperit" oraşul gazdă, Larisa, plimbaţi fiind de trenul municipal. S-au celebrat cei doi ani de parteneriat Comenius în Piaţa Tachidromiou, învăluită în muzică şi dans, înţesată cu sute de oameni adunaţi să vadă legătura strânsă, veselia, prietenia, toleranţa, mândria identităţii şi a culturii proprii pe care acest program le-a "rodit", dezvăluit şi intensificat. "În cea din urmă zi ne-am aşezat în jurul mesei "rotunde" şi am evaluat parcursul proiectului Comenius, finanţat de Comisia Europeană prin intermediul ANPCDEFP, împărţind zâmbete umbrite de tristeţea conştientizării finalului care marchează orice început. Ne-am despărţit cu promisiunea de a începe noi colaborări şi de a rămâne prieteni dincolo de prezent.

Datorită sprijinului financiar Comenius, din cadrul Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, copiii Şcolii Gimnaziale "Georgiu Popa" Câmpani şi dascălii lor au purces într-o călătorie educaţională de doi ani, de-a lungul căreia au eliminat puţin câte puţin barierele spaţiale, culturale, lingvistice, psihologice şi religioase care stau de-a curmezişul unor relaţii frumoase, paşnice şi roditoare", a afirmat prof. Deinsa Lucuţa, responsabil de proiect, de la Scoala Gimnazială "Georgiu Popa" Câmpani.